«Діамантова ліга»: рекордний політ Бондаренка в Бірмінгемі

254
Богдан Бондаренко продовжує вражати своїми результатами в секторі для стрибків у висоту. Слідом за особистим рекордом, перемогами на першому етапі «Діамантової ліги», командному чемпіонаті Європи та інших комерційних міжнародних змаганнях Богдан знову виграв «діамантовий» етап. Цього разу в Бірмінгемі.

 
У Великій Британії не виступав головний суперник Бондаренка в погоні за діамантом Мутаз Есса Баршим з Катару. Нагадаємо, що Баршиму вдалося вирватися вперед завдяки американському етапу, коли Богдан вирішив не ризикувати з акламацією та зміною часових поясів і залишився вдома.
 
У Бірмінгемі Богдан стрибав так, що міг перемогти будь кого. Приїхавши на змагання з особистим рекордом 2,33 м, він з першої спроби подолав 2,34. Ця висота, щоправда, з третьої спроби, підкорилася також американцеві Ерік Кайнарду. Проте вже наступна, 2,36 м, виявилася для представника США нездоланною.
 
Натомість Бондаренко 2,36 м, як і всі попередні висоти, перелетів з першої спроби і тим самим не лише встановив власний рекорд, а й повторив рекорд змагань британця Стіва Сміта та кубинця Хав’єра Сотомайора. Сотомайор подолав цю висоту в Бірмінгемі у 1993 роц, а Сміт повторив його досягнення у 1999-му. На 2,38 м Бондаренко цього разу вирішив не виходити.
 
Лише сходинки до першої трійки не вистачило Романові Авраменку. У трьох спробах спис Авраменка летів за 80-метрову позначку. Найкраща з них – 81,72 м. З ними він і став четвертим. А досить важливу перемогу для себе здобув дворазовий олімпійський чемпіон, норвежець Андреас Торкільдсен (83,94 м).
 
Також четвертою фінішувала Марія Рємєнь з бігу на 200 метрів. Дистанцію українка подолала за 23,07 с. Перемогла британка Блессінг Окагбаре (22,55 с).
Попередня статтяОльга Бризгіна святкує ювілей!
Наступна статтяУвага! Змінено час: ФЛАУ та Національний університет фізичного виховання і спорту України підпишуть договір про співпрацю