Огляд легкоатлетичного вік-енду: перемоги Бондаренка та Плотіциної

263
Доки Україна святкувала День незалежності, в Європі пройшов цілий ряд міжнародних змагань з легкої атлетики. Участь у деяких з них взяли й українці.

В Еберштадті (Німеччина) Богдан Бондаренко виграв турнір зі стрибків у висоту 35. Internationales Hochsprung-Meeting. Богдан був єдиним, хто подолав планку на висоті 2,30 м. Відразу чотирьом атлетам підкорилися 2,27 м. Серед них ще один українець – Андрій Проценко. З цим результатом він розділив третю сходинку з росіянином Іваном Уховим. Другим став ще один атлет з Росії Даніл Циплаков.
 
У Варшаві на Меморіалі Каміли Сколімовської Віктор Шаповал у секторі для стрибків у висоту показав 2,15 м і став шостим. Переміг американець Дасті Джонас (2,29 м). Олена Яновська фінішувала сьомою з бігу на 100 метрів (12,11 с). Першою була Керрі Рассел з Ямайки (11,01 с). У Польщі також було встановлено найкращий результат сезону в світі з бігу на 1000 метрів. Його автором стала росіянка Єкатєріна Купіна (2.36,41 хв).
 
На змаганнях DKB Cup-Finale в Ельшталі Владислав Ревенко став п’ятим зі стрибків з жердиною (5,30 м). Такий самий результат у бронзового призера змагань поляка Роберта Собери, але він виграв у українця за спробами. Переможцем став німець Бйорн Отто (5,80 м). Росіянка Марія Абакумова виграла змагання з метання списа і очолила світовий топ-лист сезону (69,75 м). Віра Ребрик – сьома (56,81 м).
 
Фін Теро Піткамякі з найкращим результатом сезону в світі (89,03 м) виграв змагання з метання списа на турнірі Werfertag  Bad Köstritz у Німеччині.
 
Анна Плотіцина першою перетнула фінішну лінію з бігу на 100 метрів з бар’єрами на змаганнях Tampere Games у Фінляндії. Час українки – 13,08 с.
Попередня статтяІгор Гоцул подякував уболівальникам за підтримку на чемпіонаті світу
Наступна статтяНа «XSPORT» з’являться спортивні новини