Бондаренко й Табашник – переможці «Меморіалу Віктора Лонського»

266
6 вересня у Бердичеві відбувся видовищний турнір зі стрибків у висоту «Меморіал Віктора Лонського». Цього року змагання зібрали чи не найяскравіших зірок висоти за всю історію свого існування.

 
В Бердичів приїхав чинний чемпіон світу і переможець «Діамантової ліги» Богдан Бондаренко. Гідну конкуренцію йому склав екс-чемпіон планети Юрій Крімаренко. У списку учасників були такі відомі імена як Андрій Проценко, Алєксандр Шустов, Дмитро Дем’янюк, Даніїл Циплаков.
 
Бондаренко продовжив переможну серію сезону і став чемпіоном Меморіалу з результатом 2,34 м. Проте, ця перемога далась не легко, оскільки срібний призер Юрій Крімаренко також стрибнув на 2,34, програвши лише за кількістю невдалих спроб на нижчій висоті. Бронза в Андрія Проценка – 2,32.
 
 
Після змагань Богдан Бондаренко на прохання друзів продемонстрував свій діамантовий кубок і дав невеличке інтерв’ю, в якому зазначив: «Перемога в Бердичеві далась мені набагато важче, ніж на «Діамантовій лізі» і чемпіонаті світу». Хто знає, можливо причина тому – успішний емоційно і фізично виснажливий сезон та сильна конкуренція з боку українських суперників.
 
На турнірі були присутні численні почесні гості, серед яких президент ФЛАУ Ігор Гоцул і екс-рекордсмен України Рудольф Поварніцин. Поварніцин привітав Богдана, висловивши задоволення, що нарешті його рекорд 1985 року перевершений і українські стрибки в висоту отримали новий поштовх для розвитку.
 
У жінок чемпіонкою турніру стала Катерина Табашник з результатом 1,89 м. Друге місце в Оксани Окунєвої (1,89), а на третій позиції розташувалася Наталія Гапчук (1,86).
 
Змагання багато років поспіль проводяться на найвищому рівні. Вони постійно сяють новими барвами і діамантами.
Матеріал надано Наталією Лебедюк, СК «Висота»