Опубліковано календар змагань ФЛАУ на 2014 рік

245
На засіданні Виконкому ФЛАУ було затверджено національний календар змагань на 2014 рік.

 
Новий сезон традиційно почнеться «Різдвяними стартами» в Києві, які пройдуть у відреконструйованому манежі на Березняках.
 
Як відомо, у 2013 році ФЛАУ та «Запоріжсталь» підписали Меморандум про співпрацю. В його рамках, зокрема, говорилося про певні етапи реконструкції манежу і проведення там змагань. Реконструкція наразі ведеться. Зі свого боку ФЛАУ залишила за містом право прийняти командний чемпіонат України в приміщенні (27-28 січня). Також тут пройде юнацький чемпіонат України та всеукраїнські змагання «Козацька хортиця» на честь олімпійських чемпіонок Т. Самоленко та Т. Пророченко, Меморіал В. Ященка.
 
Чемпіонат України в приміщенні традиційно відбудеться в Сумах (6-7 лютого), а зимовий чемпіонат України з метань – у Ялті (19-21 лютого). Чемпіонат України зі спортивної ходьби (28 лютого – 1 березня) цього року прийматиме Алушта.
 
Цікавий забіг відбудеться 12 квітня у всіх обласних центрах України, Києві та Севастополі. У рамках партнерства Федерації легкої атлетики України та Торгово-промислової палати у цей день на старт вийдуть бізнесмени, аби визначити найсильніших і просто отримати задоволення у всеукраїнському пробігу «Здоровий бізнес – здорова нація».
 
У міжнародних матчевих зустрічах у українських легкоатлетів, які змагаються у юнацькій та юніорській вікових групах, крім білорусів з’являться нові суперники – румуни, кіпріоти та ізраїльтяни.
 
У «весняно-літній» частині календаря ФЛАУ є і кілька нових міст, в яких з’явилися або незабаром з’являться нові реконструйовані стадіони. У квітні Черкаси прийматимуть чемпіонат України з бігу на 10000 метрів, а 16-18 травня – юнацький чемпіонат України.
 
20-22 червня в Артемівську пройде чемпіонат України серед юнаків 1999 року народження та молодших.
 
У травні планують завершити реконструкцію стадіону в Кіровограді, а вже 28-30 червня місто прийматиме чемпіонат України серед школярів (1997 р. н. і молодші), а в серпні – командний чемпіонат України серед юніорів.
 
Чемпіонат України з напівмарафону у 2014-му прийматиме Харків, юніорський чемпіонат України – Київ. Командний чемпіонат України на початку червня цього разу завітає до Донецька. Тут 24-26 липня визначатимуть найсильніших і на чемпіонаті України, головному відбірковому старті на чемпіонат Європи.
 
Винагородилася й ініціатива Львова. Тут 21 вересня відбудеться чемпіонат України з бігу по шосе на 10 км «Львівська десятка».
 
Ознайомитися з повною версією календаря на 2014 рік можна ТУТ.