Зі світу по нитці. З російським акцентом

293
Наприкінці минулого тижня шанувальників легкої атлетики приголомшила новина: один з найвидатніших бігунів на 800 метрів, росіянин Юрій Борзаковський, завершує кар’єру. Але так швидко, як новина з’явилася в Інтернет-просторі, так само швидко була спростована. Зробив це президент Всеросійської федерації легкої атлетики Валентин Балахнічов.

 
«Офіційно спортсмен завершує кар’єру тоді, коли подає заяву в національну федерації. Це правило ІААФ. Заяв від Борзаковського, Каніськіної, Борчина й інших до нас не надходило, – повідомив Балахнічов. – Можу офіційно підтвердити: Юра кар’єру не завершував. Щойно ми з ним ще раз мали телефонну розмову, оскільки така новина здивувала як мене, так і його».
 
***
 
Олімпійський чемпіон-2008 зі стрибків у висоту, росіянин Андрій Сільнов, продовжує період відновлення. До тренувань він планує повернутися у грудні, в новенькому манежі в Новогорську. Нову легкоатлетичну арену в Росії відкрили 8 листопада.
 
Там в грудні планує розпочати тренування й олімпійська чемпіонка Лондона зі стрибків у висоту Анна Чічерова. Росіянці місяць тому в Таллінні зробили операцію на гомілковостопі. Незабаром вона знову поїде до столиці Естонії, щоб пройти обстеження, але вже зараз повідомляє, що почувається непогано.
 
***
 
Чемпіонці світу з метання списа німкені Крістіні Обергфьолль доведеться попрощатися з мрією додати до медалей літніх Олімпійських ігор ще й нагороду з зимових у Сочі. Обергфьолль хотіла стати розганяючою в бобслеї, але після занять цим видом спорту в неї виникли проблеми зі шлунком.
 
«Минулої зими я провела секретне тренування. Приїхала на бобслейну трасу в Альтенберг, де повинна була виступати в двійці з чемпіонкою світу-2011 Кетлін Мартіні, але після всього лише одного спуску подумала, що моє життя скінчилося. Мені було погано, блювала дві години, – розповіла Обергфьолль SportBild. – Шкода, що нічого не вийшло. Було б чудово потрапити на п’єдестал у Сочі».
 
***
 
У бронзового призера чемпіонату світу, британського бар’єриста Енді Тьорнера пограбували будинок у той час, коли він був на похоронах матері. Спортсмен звернувся за допомогою до очевидців на своїй сторінці в «Твіттері».
 
За словами спортсмена, в нього вкрали авто і «купу речей».
 
 
Нещодавно Тьорнера виключили зі списку британських атлетів, чию підготовку фінансує національна федерація. Травма ахілла завадила спортсменові виступити на чемпіонаті світу в Москві. Зараз йому потрібна операція.

Попередня статтяВизначено столицю Всесвітньої літньої Універсіади-2019
Наступна статтяНазвані найкращі марафонці 2013 року