«Русская зима»: призові трійки Лупу та Проценка

253
2 лютого Москва приймала традиційний міжнародний турнір під егідою ІААФ «Русская зима».

 
Андрій Проценко продовжує серію вдалих виступів у секторі для стрибків у висоту. У Москві він був другим, поступившись лише лідеру світового сезону Івану Ухову. Він з першої спроби подолав 2,28 м, що дозволило йому піднятися вище росіянина Данііла Циплакова.
 
Після цього, не взявши з першої спроби 2,31 м, Проценко переніс спроби на висоту свого нового особистого рекорду – 2,34 м. Але той поки що не підкорився. Не побачила Москва й нового рекорду Росії у виконанні Ухова. Перемогу йому принесли 2,36 м, а от 2,40 м подолати цього разу не вдалося.
 
Наталія Лупуфінішувала другою на дистанції 800 метрів. Нагадаємо, чемпіонка Європи в приміщенні не робила ставку на зимову частину сезону, та навіть попри це виступає на високому рівні. В Москві Наталія лише двома сотими поступилася переможниці, білорусці Марині Арзамасовій, і встановила найкращий результат сезону (2.01,33 хв). У росіянки Катерини Купіної, яка фінішувала третьою, 2.02,00 хв.
 
Для декого з українців, які брали участь у турнірі цього року, змагання стали певною авантюрою. Приміром, чемпіонка світу з семиборства Анна Мельниченко в рамках підготовки до світової першості в приміщенні, яку в березні прийматиме Сопот, перевіряє сили в окремих видах. Зокрема, в Москві Анна спробувала сили зі стрибків у довжину. «За останні місяці я відчутно додала у спринті. І з такої швидкості ще не готова відштовхуватися, поки не можу перебороти побоювання», – зазначила вона в Запоріжжі, під час командного чемпіонату України в приміщенні.
 
До особистих рекордів у Мельниченко справа поки що не дійшла. З чотирьох стрибків лише один був результативним – 6,19 м. З ним Анна посіла шосту сходинку. Перемогла британка Шара Проктор (6,57 м), залишивши позаду місцеву улюбленицю Дар’ю Клішину (6,51 м).
 
Експеримент в зимовій частині сезону проводить Христина Стуй, змагаючись з бігу на 400 метрів. У Москві українка потрапила до фіналу А і, показавши в ньому час 54,13 с, фінішувала п’ятою. Американка Наташа Хастінгс виграла змагання з найкращим результатом сезону в світі – 51,69 с.
 
Віталій Бутримтакож потрапив до фіналу А з бігу на 400 метрів. Щоправда, поборотися за призові місця поки що не зміг. З результатом 47,45 с він замкнув п’ятірку учасників забігу. Найшвидше дистанцію подолав американець Девід Вербург (46,58 с).
 
Анна Плотіцинав першому забігу на 60 метрів з барєрамипоказала час 8,35 с і була в ньому п’ятою. Змагання виграла білоруска Аліна Талай (8,05 с).
 
Серед чоловіків на цій дистанції змагався Сергій Копанайко. З результатом 7,92 с він був шостим у першому забігу. Переміг француз Гарфілд Дарьєн (7,53 с).
 
На «Русской зиме» також було встановлено кілька найкращих результатів сезону в світі. Юніель Перес найшвидше цього року подолав 60-метрівку. Його 6,49 с до того ж стали національним рекордом Куби в приміщенні. Кенієць Сілас Кіплагат очолив світовий топ-лист сезону з бігу на 1500 м – 3.35,85 хв. Росіянин Олександр Менков показав найкращий результат року зі стрибків у довжину – 8,30 м.
 
Тіна Шутей встановила національний рекорд Словенії в приміщенні зі стрибків з жердиною та повторила найкращий результат сезону в світі – 4,71 м.
Попередня статтяОгляд легкоатлетичних змагань: перемога Ткачук та світовий рекорд Дібаби
Наступна статтяДень народження святкує Христина Стуй!