Ольга Ляхова. Синьо-жовта стрічка і найкращий результат сезону

265
На дебютному чемпіонаті світу в приміщенні Ольга Ляхова завершила змагання з бігу на 800 метрів дев’ятою. При цьому українка показала свій найкращий результат нинішнього сезону – 2.02,71 хв.

 
На старт Ольга, як і Наталія Лупу, вийшли з синьо-жовтими стрічками у волоссі.
 
«Я задоволена, хоча план для себе ставила вищий, як і будь-який спортсмен. Інколи навіть тренер не знає, наскільки високо це буває, – посміхається Ольга. – Але краще так, ніж занизити планку. Бо тоді ризикуєш показати ще нижчий результат, ніж навіть думав.
 
Розуміла, що з мого забігу вийти до фіналу буде дуже складно, але хотіла встановити особистий рекорд або пробігти близько до нього. Проте думаю, вийшло теж непогано.
 
Про швидкий початок. Мені сподобалося те, що був швидкий біг. Цього сезону мені з цим не щастило. Що в Генті, що в Обоні починали дуже повільно, по 1,04 хвилини. Тут було набагато швидше, як я і хотіла. Адже щоб показати високий результат, потрібно швидко починати.
 
Знаєте, це мій перший чемпіонат світу в приміщенні, мені дуже сподобалося і я задоволена. Єдине, трішки запізно почала фінішувати і припустилася помилки, почавши обганяти суперниць на віражі. Потрібно було це робити до того або хоча б після. Чи згадувала в той момент наш з Настею Ткачук спринтерський фініш у Сумах? Добре було б, якби й тут так було. Тоді б, мабуть, можна було вигравати з великим відривом.
 
Про формулу виходу до наступного кола (переможці забігу плюс три найкращі за часом). Дуже складно, коли така жорстка формула виходу до фіналу. Якби був півфінал, як на минулорічному чемпіонаті Європи в приміщенні, звісно, було б легше.
 
В Україні, як і в багатьох інших країнах, не так багато спортсменів, які виступають на високому рівні в усіх дисциплінах. І коли на чемпіонати Європи чи світу встановлюють такі високі нормативи, у них може зникнути будь-який стимул. Вони навіть думки не припускатимуть про те, що зможуть відібратися на ці змагання. Якби нормативи були нижчі, відповідно, й учасників було б більше. Звідси – сильніша популяризація легкої атлетики. Та й глядачам, думаю, цікаво було б подивитися не лише два кола, а й три.
Попередня статтяІрина Геращенко: «Не боялася ні камер, ні Бланки Влашич»
Наступна статтяАліна Фьодорова – бронзовий призер чемпіонату світу в приміщенні!