Китайці виграли 10 км серед юніорів на Кубку світу зі спортивної ходьби

265
Китаєць Венькуй Гао виграв Кубок світу зі спортивної ходьби серед юніорів. Дистанцію 10 км він подолав з рекордом змагань – 39.40 хв. А в сумі з четвертою сходинкою Цзиньчжу Цзе приніс перемогу своїй країні і в командному заліку.

 
Другим з національним юніорським рекордом Японії фінішував Дайсуке Мацунага (39.45 хв). Третім фінішував росіянин Ніколай Марков (39.55). У командному заліку «срібло» виграли іспанці, а «бронзу» додому повезуть австралійці.
 
Українці протягом усієї дистанції трималися разом і такою ж трійкою прийшли на фініш. Найкращим з наших став Дмитро Собчук (44,38 хв, 24-те місце). Слідом фінішували Андрій Водвуд (44.39) і Антон Радько (44.46) відповідно. У командному заліку наші хлопці стали дев’ятими.
 
 
Справжньою сенсацією стала дискваліфікація відразу двох російських скороходів – Максима Краснова і Дениса Сєргєєва. Таким чином, одні з фаворитів Кубка світу залишилися взагалі без результату в командному заліку.
 
У змаганнях юніорів, на відміну від дорослих, у командний залік йде не три, а лише два найкращі результати кожної з команд.