Українці – срібні призери Кубка світу зі спортивної ходьби на 50 км

261
Українці почали Кубок світу зі спортивної ходьби з командного «срібла» на 50-кілометровій дистанції. Відразу троє наших атлетів фінішували у першій десятці, і саме їхні результати увійшли до загального заліку.

 
Найшвидше з українців 50 км подолав Олексій Казанін. З особистим рекордом, 3:47.01 год, він фінішував шостим. Іван Банзерук був дев’ятим (3:49.00), а Сергій Будза замкнув десятку найсильніших (3:49.25).
 
Результати Ігоря Сахарука та Андрія Гречковсього хоч і не були включені в командний залік (до нього йдуть лише три найкращі показники з кожної команди), проте заслуговують не меншої відзнаки. Обидва атлети встановили особисті рекорди і завершили змагання серед 20-ки найкращих: Сахарук був 14-м (3:50.49 год), а Гречковський – 18-м (3:51.48).
 
Українці в командних змаганнях залишили позаду господарів Кубка світу, китайців. Виграли росіяни. Їхній представник, Міхаіл Рижов, фінішував першим і в індивідуальному заліку, показавши найкращий результат сезону в світі (3:39.05 год).
 
Усього на старт 50-кілометрової дистанції вийшли 60 атлетів. Фінішної лінії вдалося дістатися не всім – восьмеро було дискваліфіковано, ще четверо достроково припинили змагання.