Чемпіонат України. День рекордів і повернення

272
Сучасний затишний стадіон «Зірка» в Кіровограді подарував незабутні миті легкоатлетам у другий день чемпіонату України, а ті віддячили йому особистими рекордами.

 
З неабияким захопленням глядачі слідкували за боротьбою у фіналах з бігу на 400 метрів. Христина Стуй цього року дещо несподівано для самої себе з коронної 200-метрівки перейшла на дистанцію вдвічі довшу. «Взимку ми з тренером вирішили виступати на 400-метрівці, щоб напрацювати швидкісну витривалість. Але, як показав час, ця дистанція мені почала вдаватися досить непогано і влітку. На командному чемпіонаті Європи я перемогла в складі естафети 4х400 метрів. Сподіваюсь потрапити до її складу і на чемпіонат Європи в Цюрих. Заради цього навіть готова пожертвувати 200-метрівкою», – говорила Христина перед фіналом.
 
Стуй почала змагання у Кіровограді з перемоги в першому колі з особистим рекордом (51,82 с). У фіналі Христина скинула з нього ще 24 соті і стала чемпіонкою України з п’ятим результатом європейського топ-листа сезону – 51,58 с. «Срібло» виграла Наталія Пигида (51,97 с), а «бронза» в Ганни Рижикової (52,11 с).
 
У змаганнях серед чоловіків 400 метрів виграв Віталій Бутрим (46,23 с). До трійки призерів також увійшли Євген Гуцол з особистим рекордом (46,47 с) і Володимир Бураков (46,92 с).
 
***
 
Відразу шість особистих рекордів Кіровоград побачив на чоловічій 200-метрівці. Результат чемпіона України Сергія Смелика наразі є третім у європейському топ-листі сезону – 20,35 с. Особисті рекорди також на рахунку срібного та бронзового призерів – Ігоря Бодрова (20,60 с) та Віталія Коржа (20,65 с).
 
Серед жінок 200-метрівку виграла Наталія Погребняк (23,02 с), оформивши тим самим переможний дубль на чемпіонаті України. Нагадаємо, напередодні Наталя була найкращою з бігу на 100 метрів. «Срібло» в Наталії Строгової (23,12 с), «бронзу» виграла Ксенія Карандюк (23,27 с). І Строгова, і Карандюк встановили особисті рекорди.
 
***
 
З неабияким нетерпінням чекали повернення на доріжки дворазового бронзового призера чемпіонатів Європи з бігу на 400 метрів з бар’єрамиСтаніслава Мельникова. Можливим воно стало вже під час головного національного турніру року в Кіровограді.
 
Станіслав почав повернення зі «срібла» з результатом 50,86 с. Випередив його лише Денис Нечипоренко (50,08 с – особистий рекорд). У жінок перемогла фаворитка змагань Анна Тітімець (56,30 с). Альона Колесниченко (56,55 с) і Вікторія Ніколенко (57,23 с) з особистими рекордами ввійшли до призової трійки.
 
***
 
Сектором для метання диска продовжує «володіти» подружжя Семенових. Наталія не знала рівних у змаганнях серед жінок. Майже всі її спроби були за 60-метрову позначку, але найкраща прийшлася на п’ятий вихід у сектор – 63,33 м. Олексій переміг у змаганнях серед чоловіків (62,49 м).
 
Оксана Зубковська (6,61 м) та Тарас Неледва (7,63 м) стали чемпіонами України зі стрибків у довжину. Оксана Окунева (1,89 м) і Дмитро Яковенко(2,20 м) перемогли зі стрибків у висоту.
 
Переможці та призери чемпіонату України крім медалей та дипломів отримали також подарунки від ООО «Топ Косметикс» – охолоджуючі напульсники Energicer.
 
Ознайомитися з усіма результатами другого дня чемпіонату України та переглянути фото зі змагань ви зможете на сайті, присвяченому чемпіонату України.