Юнацькі Олімпійські ігри. Українські легкоатлети виграли повний комплект медалей

322
У перший день легкоатлетичних фіналів на юнацьких Олімпійських іграх українці виграли повний комплект медалей.

 
Переможницею зі стрибків у довжину, як повідомлялося раніше, стала Єлизавета Бабій. Ще дві нагороди нам приніс сектор для метання диска. Альона Бєлякова виграла «срібло» (51,64 м) у змаганнях серед дівчат. Далі українки в Нанкіні метала лише китаянка Канпін Сунь, якій для перемоги довелося встановлювати особистий рекорд – 52,79 м.
 
Серед юнаків-дискоболів на третю сходинку п’єдесталу зійшов Руслан Валітов. «Бронзу» українцеві забезпечив особистий рекорд – 57,48 м. Переміг, також з найкращим показником у кар’єрі, китаєць Юйлун Чен (64,14 м). «Срібло» на рахунку німця Клеменса Пруфера (63,52 м).
 
Олександр Баранніков зупинився в кроці від п’єдесталу. Українець, як і срібний і бронзовий призери турніру, показав результат 2,14 м. Однак на відміну від суперників подолав їх з другої спроби і посів четверту сходинку. Переміг росіянин Даніл Лисенко (2,20 м).
 
Яна Качур виграла фінал В з бігу на 400 метрів (54,48 с). Золоту медаль на цій дистанції завоювала австралійка Джессіка Торнтон (52,50 с).
 
Марина Дуць повторила особистий рекорд з бігу на 800 метрів (2.12,13 в) і була з ним четвертою у фіналі В. «Золото» виграла Марта Бісса з Гани (2.04,90 хв).
 
З усіма результатами змагань можна ознайомитися ТУТ.