Відбулася конференція на тему «Реформа спортивної галузі України»

229
10 вересня у Києві відбулася конференція на тему «Реформа спортивної галузі України». В обговоренні структури майбутнього документу концепції реформування взяли участь понад сто функціонерів спортивної галузі України.

 
Робоча група з реформування, до складу якої входять представники Міністерства молоді та спорту України, спортивних федерацій, Національного олімпійського комітету, презентувала учасникам конференції попередні напрацювання.
 
Протягом кількох годин тривало активне обговорення проекту концепції за такими напрямками: спорт вищих досягнень, масовий спорт, спорт в системі освіти, будівництво та управління спортивними спорудами.
 
«Ми запрошуємо до співпраці всіх, кому небайдуже майбутнє українського спорту. Ми разом маємо створювати правила, за якими спорт має розвиватися в нашій державі», – зазначив Міністр молоди та спорту Дмитро Булатов.
 
У роботі конференції взяли участь міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов, президент НОК України Сергій Бубка, керівник робочої групи з питань реформування спортивної галузі України, президент Федерації плавання України Дмитро Качуровський, президент Федерації спортивного права Олександр Кошовий, президент Федерації легкої атлетики України, заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул, перший віце-президент ФЛАУ Євген Баженков, президент Федерації легкої атлетики Норвегії Свейн Арне Хансен, представники Спортивного комітету України, федерацій олімпійських та неолімпійських видів спорту, спортивної громадськості.
 
«Для мене надзвичайно важливо бути присутнім на історичній для вас конференції. Коли мене запросили взяти в ній участь, не міг зрозуміти, чим же допоможу. Я добре знаю ваших легкоатлетів, у вас команда дуже високого рівня. І я був упевнений, що так і з системою спорту. Але поспілкувавшись з робочою групою по реформуванню спортивної галузі, зрозумів, що ту систему, яка є сьогодні, потрібно викинути в смітник. Я протягом одинадцяти років займаю посаду президента федерації. І я б ніколи не дозволив такого тотального втручання держави у справи спорту. Так думають і всі інші федерації в Норвегії, – каже Свейн Арне Хансен. – Приємно, що і робоча група, і міністр молоді та спорту Дмитро Булатов розуміють усю недосконалість існуючої системі й працюють над тим, щоб це змінити. Вважаю, саме ви, ті, хто представляє федерації, і маєте контролювати спорт у країні. Й не можна повертатися до радянських стандартів».
 
Свейн Арне Хансен також розповів про функціонування спортивних організацій у Норвегії, джерела фінансування, роль спортивних клубів у житті країні та дитячий і масовий спорт.
 
Робота над проектом концепції з урахуванням пропозицій, наданих під час конференції, триватиме до середини жовтня. 16 жовтня 2014 року заплановано Спортивний конгрес України, де буде представлено фінальний варіант концепції реформування спортивної галузі та нову редакцію закону «Про фізичну культуру і спорт». На конгрес, крім представників спортивної галузі України, запрошені посли європейських країн і США та голова представництва Європейського Союзу в Україні, представники Міжнародного олімпійського комітету та міжнародних спортивних федерацій, Ради Європи, Світового Конгерсу Українців, відомі спортивні та громадські діячі.
За матеріалами ФЛАУ та Міністерства молоді та спорту України
Попередня статтяПрезидент Федерації легкої атлетики Норвегії зустрівся з Дмитром Булатовим
Наступна статтяКонтинентальний кубок ІААФ українцям покажуть у прямій трансляції