Стартував юнацький командний чемпіонат України

260
1 жовтня стартував командний чемпіонат України серед юнаків і дівчат 1997 року народження та молодших. Змагання приймає оновлений красень-стадіон «Зірка» в Кіровограді.

 
З кожним днем «Зірка» все більше нагадує справжній спортивний комплекс світового рівня, що відзначили і в Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій. Під час урочистого відкриття чемпіонату стадіону в особі його керівників було вручено сертифікат ІААФ ІІ класу спортивних споруд.
 
***
 
Програму змагань відкрили скороходи. Чемпіонкою України серед дівчат віком до 17 років стала Дарія Хусаїнова. Випередивши найближчих переслідувачів більше, ніж на 40 секунд, вона подолала дистанцію 3000 метрів за 14.24,63 хв.
 
Значно напруженіша боротьба розгорнулася серед юнаків на дистанції 5000 метрів. Переможцем став Олександр Жолоб (22.07,80 хв). 52 сотими секунди йому поступився Дмитро Гарник.
 
У фіналі з бігу на 100 метрів серед дівчат виступала срібна медалістка юнацьких Олімпійських ігор на вдвічі довшій дистанції Джойс Коба. Саме вона й перемогла в Кіровограді, подолавши 100-метрівку за 11,97 с. Серед юнаків упевнено переміг Станіслав Коваленко (10,88 с).
 
***
 
Змагання зі штовхання ядра виграла учасниця юнацької Олімпіади Юлія Байрак (15,26 м). Лише шістьма сантиметрами їй поступилася Катерина Косенко. В змаганнях з метання диска Байрак була другою (42,33 м), а перемогла тут срібна медалістка юнацької Олімпіади Альона Бєлякова (48,45 м).
 
У Кіровограді також виступав бронзовий призер юнацької Олімпіади з метання диска Руслан Валітов. Щоправда, перемогти йому не вдалося. Найкращим цього разу був Дмитро Олексенко (50,98 м). Валітов другий (49,83 м).
 
У секторі для метання молота чергова дуель відбулася між Вікторією Голдою і Вікторією Сахно. Цього разу переможницею з неї вийшла Голда (58,20 м). У Сахно – 56,28 м. Серед юнаків переміг Костянтин Литвиненко (72,16 м).
 
Аліні Шух вистачило і двох спроб для перемоги в секторі для метання списа. Краща з них була на 52,59 м.
 
З усіма результатами змагань, а також фотографіями та іншою корисною інформацією ви можете ознайомитися на сайті турніру.
Попередня статтяУ Києві відкрилася «Олімпійська лава»
Наступна статтяВизначилися переможці юнацького командного чемпіонату України (1997 р.н. і молодші)