Богдан Бондаренко претендує на звання атлета року в світі!

307
Getty images
Getty images
(c)Getty images
Українець Богдан Бондаренко потрапив до десятки претендентів на звання найкращого легкоатлета року в світі. Про це повідомляє прес-служба Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ).
 

 
Цього року Бондаренко виграв чемпіонат Європи і Континентальний кубок ІААФ, повторив рекорд Європи та встановив національний рекорд України зі стрибків у висоту (2,42 м). Протягом чотирьох місяців, які тривав сезон у Богдана, він демонстрував стрибки на рівні 2,40 метрів.
 
Серед суперників Бондаренка у званні за титул найсильнішого атлета року світові рекордсмени, французи Рено Лавіллені (стрибки з жердиною) і Йоганн Діні (спортивна ходьба, 50 км), суперник Богдана в секторі для стрибків у висоту катарець Мутаз Есса Баршим, а також Найджел Амос з Ботсвани, кенійці Яріус Кіпчоге Біреч і Денніс Кіпруто Кіметто, німець Роберт Гартінг і американці Джастін Гетлін і ЛаШон Меррітт.
 
Голосування за найкращих атлетів року ІААФ триватиме до 16 жовтня, а імена переможців світ дізнається 21 листопада під час урочистої церемонії World Athletics Gala.