Підтримка Донбасу у дії

178
3 жовтня у залі засідань Міністерства молоді та спорту України відбулась зустріч президента Федерації легкої атлетики України Ігоря Гоцула, керівництва ФЛАУ та міністерства, тренерського штабу збірної України з легкої атлетики з провідними тренерами та спортсменами, які представляють Донецьку та Луганську області.

 
У зв’язку з ситуацією на Донбасі, його атлетам і тренерам було запропоновано розглянути можливість продовжити тренувальний процес в іншому регіоні.
 
«Ми вже давно чекаємо на завершення військового конфлікту на сході країни, але треба визнати, що він може продовжуватися ще довго, — зазначив Ігор Євгенович. – Ми хочемо упередити події і пропонуємо спортсменам та їхнім тренерам найближчим часом визначитися зі своїм майбутнім. В разі, коли потрібна допомога, ми готові простягти руку кожному. Ми відкриті для пропозицій і обговорення різноманітних питань, але для того щоб оцінювати ситуацію, ми маємо знати, хто хоче лишитися на Донбасі, а хто поїхати».
 
За словами президента ФЛАУ вже зараз ведуться переговори з губернаторами та мерами переважної більшості областей і міст. Для тих спортсменів, які вирішать переїхати, обіцяють всебічну допомогу в межах можливого. «Але перших кроків ми чекаємо саме від вас», – звернувся Ігор Євгенович до присутніх. Для того щоб отримати допомогу – за нею потрібно звернутися, і зробити це завчасно, тоді буде більше шансів вирішити питання з переїздом, житлом тощо. Будь-який легкоатлет, який представляє і надалі представлятиме Україну, може розраховувати на підтримку з боку держави та федерації.
 
Зміна місця дислокації – постійної чи тимчасової – звісно, внесе корективи до консолідованого заліку, але під час засідання обговорювався варіант, що на наступному чемпіонаті України його може не бути. Важливо і те, що виступати за ДНР або ЛНР з юридичної точки зору неможливо, а зміна громадянства призведе до карантину або грошової компенсації.
 
В будь-якому випадку ФЛАУ та Міністерство молоді та спорту України найближчим часом чекають на пропозиції від всіх зацікавлених і відкриті до розмови.
Попередня статтяВизначилися чемпіони України з марафонського бігу
Наступна статтяЦеремонію нагородження найкращих легкоатлетів року в Європі покажуть у прямому ефірі