Карел Пильни: «В української легкої атлетики – великі перспективи»

237

Віце-президент ЕА відвідав Київ, щоб взяти участь у Конгресі за реформи в галузі фізичної культури та спорту, а також зустрітися з українськими колегами. А ще розповів журналісту каналу XSPORT, що думає про українських атлетів та їхніх суперників.

 

 

– Рено Лавілллені, якого було обрано легкоатлетом року в Європі – справжній атлет, — розповів Карел Пильни. – Він був капітаном команди Європи на Кубку світу і є прикладом того, яким має бути професіонал.
 
– Третє місце за підсумками голосування посів українець Богдан Бондаренко (нагадаємо, трійки претендентів на звання найкращих легкоатлетів світу вже оголошено). Що можете сказати про нього?
 
– Це дуже милий хлопець. Коли він минулого року став найкращим легкоатлетом, я сидів поруч з ним на нагородженні, де ми і познайомилися. Відверто кажучи я був приємно здивований тим, наскільки він хороша і скромна людина. Я бажаю йому з батьком успіхів, і сподіваюся, що на зимовому чемпіонаті Європи, що відбудеться в березні у Празі, йому підкориться світовий рекорд.
 
Загалом в української легкої атлетики великі перспективи, ви – народ з серйозними традиціями. В мене в команді Європи на Кубку світу було багато українців, чиїми виступами я задоволений.
 
– Богдан Бондаренко до останнього боровся за перемогу в Діамантовій лізі з Мутазом Баршимом з Катару. Це протистояння вас захоплює?
 
– Мені дуже цікаво спостерігати за ним. Це – саме те, що потрібно легкій атлетиці.
 
Повний текст інтерв’ю тут.
 
Фото XSPORT
Попередня статтяОголошено трійки претендентів на звання найкращих легкоатлетів світу-2014
Наступна статтяДо уваги ЗМІ! Почалася акредитація на чемпіонат Європи-2014 з кросу