Реформам у спорті – бути

185

16 жовтня в Києві завершився Конгрес за реформу в галузі фізичної культури та спорту, в якому брали участь близько 200 працівників спортивної сфери – президенти федерацій, тренери і спортсмени. Найбільшу увагу фахівці приділили проекту Концепції реформи, яку презентувала робоча група          під керівництвом президента Федерації плавання України Дмитра Качуровського.

 

 

«Проаналізувавши пропозиції усіх керівників спортивних федерацій та організацій, робоча група зробила висновок, що реформуванню підлягатимуть три системи організації: масовий спорт, спорт вищих досягнень, взаємодія між державою, територіальними общинами та суб’єктами спортивної сфери. В результаті їхнього реформування заняття спортом стануть для українців доступнішими.
 
Те, що ми пропонуємо у масовому спорті, кардинально відрізняється від того, що існує, і дасть імпульс, щоб кожна дитина займалася спортом. Сьогодні займаються лише приблизно 400 тис (10%) дітей віком від 6 до 17 років. До школи приходить 70% здорових дітей, а серед випускників їх лише 20%, – цитує Качуровського сайт Міністерства молоді та спорту України. –В результаті реформи всі школярі (приблизно 4 млн.) матимуть можливість займатися спортом».
 
Згідно з концепцією реформи, головними керуючими суб’єктами мають стати федерації, а міністерство зніме з себе керівні функції у спорті. «Ми маємо підтвердження правильності цього напрямку від Європейського олімпійського комітету. Розвиток видів спорту є завданням самих спортивних організацій – задля досягнення найкращих результатів. Особливо це стосується спортивних правил і формування складу національних команд», – зазначив міністр Дмитро Булатов.
 
В роботі конгресу брали участь президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, заступник голови Адміністрації Президента України Дмитро Шимків, віце-президент Європейської легкоатлетичної асоціації Карел Пильни тощо. По закінченню Конгресу учасники одноголосно ухвалили резолюцію, в якій ідеться про подальші кроки з реалізації комплексної реформи.
 
З повним текстом резолюції можна ознайомитись тут.
Попередня статтяПочав працювати сайт чемпіонату України зі спортивної ходьби на 50 км
Наступна статтяОголошено трійки претендентів на звання найкращих легкоатлетів світу-2014