«Таких хороших зборів ще не було»

191

Наприкінці жовтня чималенька група українських спортсменів і тренерів відвідала Грузію – там проходив навчально-тренувальний збір, що тільки-но завершився.

 

 

Наша делегація нараховувала 45 людей, які почали готуватися до наступного легкоатлетичного сезону. Про те, як зустрічала кавказька земля українців нам розповів спринтер Сергій Смелик: «Відверто кажучи за всю мою кар’єру ще жодного разу не було настільки хороших зборів у жовтні. В Тбілісі, а ми жили саме там, все було організовано на найвищому рівні. Думаю, про це скажуть й інші учасники НТЗ.
 
Ми мали змогу тренуватися на вулиці – у мальовничому парку, в якому прокладено спеціальні доріжки з гумовим покриттям. Там були спуски і підйоми, тому можна було бігати крос. Коли погода не давала змоги тренуватися на вулиці, ми займалися в манежі, для чого також було створено всі умови. Ми жили поруч з цією сучасною спорудою, в якій також була лазня і сауна. Крім того, нас возили у бальнеологічний центр, де спортсмени приймали сірко-водневі ванни.
 
У нас було все – без перебільшення. Особливо сподобалась їжа – її нам готували місцеві майстрині. Все було домашнім – смачнючим і корисним. Кухарі вкладали душу в кожну страву.
 
А ще приймаюча сторона організувала нам банкет, в кому брали участь керівники грузинської ФЛА, місцеві спортсмени, з якими ми мали змогу поспілкуватись і поділитись враженнями і досвідом, а також грузинські співаки та музиканти, які співали нам українських пісень. Тож я дуже задоволений тим, що був саме в Тбілісі.
 
Тепер ось тренуюсь в Києві, а найближчим часом, можливо, поїду на збір до турецької Анталії, або ж лишусь у Києві, настрій для тренувань в мене у будь-якому разі нині на висоті».