«Дитяча легка атлетика IAAF» побувала у Сумах!

261
У спортивному комплексі Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка відбулися змагання за програмою «Дитяча легка атлетика IAAF».
До них були включені спортивні командні конкурси-вправи з елементами легкої атлетики. У заході брали участь вихованці ОДЮСШ м. Суми, СДЮСШОР Володимира Голубничого, ССШ № 17 та гості з Охтирської ДЮСШ. Змагалися одинадцять об’єднаних команд школярів, у складі 5 хлопчиків та 5 дівчат кожна, у 3-х вікових групах: 8-9, 10-11 та 12-13 років. Спортивне свято для юних спортсменів спільними зусиллями організували СДПУ ім. А.С. Макаренка та Федерація легкої атлетики Сумської області.
 
Впродовж майже трьох годин на паркеті спорткомплексу вирували пристрасті. Команди демонстрували неабияку спритність, цікавість та єдність духу. Палкі підбадьорювання учасників змагань глядачами, тренерами, гостями та, насамперед, партнерами по команді створювали незабутню атмосферу. Інструктаж з виконання вправ та контроль результатів здійснювали студенти СДПУ під керівництвом Заслуженого тренера України, судді національної категорії з легкої атлетики, старшого викладача кафедри спортивних дисциплін та фізичного виховання навчально-наукового Інституту фізичної культури СДПУ – Миколи Гудима.
 
Того дня переможених не було – усі лише виграли і продемонстрували свої найкращі якості! Жоден юний спортсмен не залишився поза увагою. По закінченню спортивної частини свята кожній дитині було вручено іменний сертифікат учасника змагань, вітальну новорічну листівку з автографом дворазового Олімпійського чемпіона, сумчанина Володимира Голубничого, пам’ятний значок учасника змагань та інформаційний лист-довідку про змагання «Дитяча легка атлетика IAAF». Усі команди отримали від організаторів солодкі призи, командні фото та афіші до цих змагань на згадку.
 
Проект «Дитяча легка атлетика IAAF» започаткований ще у 2005 році. За цей час він охопив півтора мільйони дітей майже зі ста країн світу.
 
Фотогалерею змагань дивіться ТУТ.
Попередня статтяЛюдмила Оляновська – серед претенденток на звання найкращої легкоатлетки грудня в Європі
Наступна статтяСтрибуни у висоту зберуться у Львові на «Меморіал Дем’янюка»