Тетяна Гамера-Шмирко має шанс повторити рекорд марафону у Осаці

733
Цієї неділі, 25 січня у Осаці (Японія) відбудеться 34-й за ліком Міжнародний жіночий марафон, що входить до IAAF Silver Label Road Race.
 
Для України він передусім цікавий тим, що наша співвітчизниця, уродженка Тернопільської області Тетяна Гамера-Шмирко може повторити рекорд румунки Лідії Сімон, яка з 1998-го по 2000-й роки тричі поспіль вигравала ці престижні змагання. Тетяна, нагадаємо, фінішувала першою в Осаці позаторік і торік. В останнє українка брала участь у великих змаганнях у жовтні у Великому шотландському забігу, де з часом у напівмарафоні 1:13.42 стала сьомою. Проте, цей результат – не показник, адже попередні два японські марафони продемонстрували, що для Гамери-Шмирко середина дистанції не є сильним місцем, вона додає у другій половині забігу.
 
 
Її чи не головна конкурентка – Олена Прокопчук з Латвії. Цій марафонці належить рекорд Осаки – 2:22.56. Щоправда, встановила вона його десять років тому. Тим не менш, 38-річна латвійська атлетка й досі перебуває у гарній формі. Минулого року на марафоні у Нагої вона стала другою. Якщо у неділю покаже ті ж 2:24.07, то зможе цілком розраховувати на перемогу.
 
 
Звичайно, будуть намагатися себе проявити і місцеві спортсменки. Тріумфаторка Осаки-2012 Ріса Сігетомо давненько не радувала японських вболівальників високими результатами – на останніх своїх чотирьох марафонах вона не вибігала з двох з половиною годин. Але до підготовки до недільного забігу Сігетомо поставилася дуже серйозно: тренувалася на високогір’ї в Альбукерці (Мексика).
 
 
Серед учасниць, які можуть здивувати, в першу чергу фахівці називають 24-річну ефіопку Мелкам Гізав. Незважаючи на те, що її особистий рекорд наразі становить 2:26.24.
 
Підготовлено за матеріалами IAAF.
Попередня статтяЗакінчуються квитки на чемпіонат Європи-2015 з легкої атлетики у приміщенні!
Наступна статтяТетяна Гамера-Шмирко з рекордом України втретє поспіль виграла марафон у Осаці