Вже вісім національних федерацій виявили бажання взяти участь в експерименті Мінмолодьспорту

236
22 січня 2015 року у Мінмолодьспорту під головуванням першого заступника Міністра молоді та спорту Ігоря Гоцула відбулося засідання робочої групи з питань реформування галузі фізичної культури та спорту.
Участь в засіданні також взяли заступник Міністра молоді та спорту – керівник апарату Євген Баженков, члени робочої групи, представники Мінмолодьспорту.
У своєму вступному слові Ігор Гоцул поінформував учасників про проведену попередню роботу з питань реформування та передав від Міністра молоді та спорту Ігоря Жданова бачення стратегії подальшого функціонування та розвитку спорту в Україні.
“Сьогодні Міністр просив передати його позицію, яка полягає в тому, що, по-перше, ми маємо рухатися в бік реформ, і це є об’єктивною необхідністю. По-друге, ми маємо робити це дуже обережно та виважено. Принциповою позицією Ігоря Жданова також є необхідність проведення максимально широких обговорень і консультацій з громадськістю з цих питань. По-третє, ми маємо робити реформи в галузі поступово, крок за кроком, в міру того, як ми будемо до цього готові”, – повідомив Ігор Гоцул.
У ході обговорення перший заступник Міністра зазначив, що з 2016 року національним федераціям планується передача повноважень як керівним органам з видів спорту в Україні.
“Для того, щоб це не стало колапсом та проблемою для національних федерацій, зараз ми проводимо пілотний експеримент. Тобто, з другого кварталу цього року федерації, які виявили бажання взяти участь в експерименті, а на сьогодні таких 8, отримають бюджетне фінансування, яке виділено на цей вид спорту та отримають право самостійно підписувати свої накази на проведення змагань, зборів та визначати склади команд, повідомляючи тільки про свої рішення Міністерство”, – наголосив Ігор Гоцул.
За його словами, за результатами цього експерименту, Міністерство зможе удосконалити та відшліфувати нову систему взаємовідносин між державою та спортивними федераціями, перш ніж запроваджувати її на повну потужність.
“Ми також проведемо відповідні навчання серед федерацій та консультації з фахівцями, які мають упередити будь-які проблемні моменти. Наше завдання – детально проаналізувати цей пілот і виявити, що дійсно працює нормально, а що треба змінити для того, щоб рухатися далі, але напрямок нашого руху тут незмінний” – підкреслив перший заступник Міністра.
Ігор Гоцул також закликав членів робочої групи надати пропозиції щодо визначення більш якісних критеріїв розподілу фінансування серед видів спорту.
“Цей розподіл має відбуватися на підставі прозорого та зрозумілого всім рейтингу, який буде стимулювати наш спорт і наших спортсменів до конкуренції та кращих спортивних результатів”, – зазначив перший заступник Міністра.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Федерація легкої атлетики України також висловила бажання взяти участь у експерименті Мінмолодьспорту.

Підготовлено за матеріалами Міністерства молоді та спорту України.

Попередня статтяЛьвів’янка Лариса Лабарткава – краща в світовому рейтингу ультрамарафонців
Наступна статтяЗакінчуються квитки на чемпіонат Європи-2015 з легкої атлетики у приміщенні!