Повх – перша у Москві, Плотіцина – друга!

281
У Москві 1-го лютого відбулися традиційні міжнародні змагання у приміщенні «Русская зима». В них взяли участь шестеро українських легкоатлетів, двом з яких вдалося увійти у своїх видах до трійки найкращих.
 
Дворазова чемпіонка Європи та бронзова призерка Олімпіади-2012 Олеся Повх не знала собі рівних на 60-метрівці. Хоча її час (7,27 сек.) був нижчий за той, який представниця Запорізької області кількома днями раніш показала на командному чемпіонаті України, цього вистачило, щоб здобути впевнену перемогу. Срібна призерка – росіянка Крістіна Сівкова – відстала на одну десяту.
 
У бігу 60 метрів з бар’єрами у жінок харків’янка Анна Плотіцина вийшла до фіналу з найкращим результатом – 8,10 сек. Але у вирішальному забігу лідер світового сезону білоруска Аліна Талай зуміла додати, Анна ж пробігла абсолютно з таким же часом, як у кваліфікації. Отож вона – друга.
 
У стрибках у висоту Андрію Проценку зуміли підкоритися лише 2.24, що дозволило йому посісти шосту сходинку. У жіночій висоті Катерина Табашник зуміла взяти лише 1.80 (сьоме місце). Наталія Лупу на 800-метрівці показала п’ятий час (четвертий у своєму забігу) – 2.03,79. П’ятою у стрибках у довжину стала Крістіна Гришутіна – 6.28.
 
Також на «Русской зиме» було показано три найкращих результати сезону у світі. Продовжує дивувати 38-річний Кім Коллінз (Сент-Кітс і Невіс). Чемпіон світу-2003 підняв орієнтир для суперників у бігу на 60 метрів до 6,48 секунди. У стрибках у висоту серед жінок Каміла Ліцвінко з Польщі стрибнула на 2.01, а кенієць Вінсент Кібет подолав 1500 метрів за 3.37,79. 
Попередня статтяВідеоогляд командного чемпіонату України-2015 у приміщенні
Наступна статтяФотогалерея з командного чемпіонату України-2015 у приміщенні