У юнаків конкурс у збірну – чотири атлети на місце

285
У Запоріжжі 30-31 січня відбувся юнацький (1998 р.н. та молодші) чемпіонат України-2015 з легкої атлетики у приміщенні. На ньому було зафіксовано ряд високих результатів.
 
Порадував виступ спортсменів у штовханні ядра. Дуже напруженою боротьба вийшла у дівчат (вага снаряду 3 кг): першою стала харків’янка Маргарита Лукашенко – 15.65, а усього чотирма сантиметрами їй поступилася Юлія Байрак з Дніпропетровщини. У хлопців тут з великою перевагою переміг тернопільчанин Іван Карюк – 17.38 (ядро 5 кг).
 
У потрійному стрибку у дівчат чемпіонку та срібну призерку розділили усього сім сантиметрів – першою стала Соня Куссекала (Дніпропетровськ) – 12.39, за нею – Анастасія Колотій (Хмельницький) – 12.32. Проте, Колотій без «золота» додому не повернулася – їй не було рівних у стрибках у довжину (5.73).
 
Соня Куссекала
Владислав Малихін з Броварів встановив особистий рекорд у стрибках з жердиною – 4.80. Непоганий результат у срібного призера, харків’янина Тараса Шевцова – 4.60.
 
Порадувала глядачів місцева спортсменка Анастасія Бризгіна, яка виграла фінал на 400 метрів – 56,07. Срібна нагорода тут дісталася Іванні Аврамчук з Київщини – 56,46.

 
У стрибках у висоту з гарним результатом як для свого віку переміг Дмитро Нікітін з Житомирщини – 2.11. Причому, усі позначки він долав з першої спроби. Також варто відзначити Романа Кузьмінова з м. Дебальцеве (Донецька обл.) – 2.05.
 
Дмитро Нікітін
Взагалі, як відзначив старший тренер збірної України з резерву Валерій Ємельянцев, у Запоріжжі зібралися практично усі найсильніші у цій віковій групі. Лише декілька лідерів вирішили змагатися не на юнацькій, а на юніорській першості України, тобто з більш старшими суперниками. Вона відбудеться 6-7 лютого у Сумах. Також, зі зрозумілих причин, не виступали представники довгих метань – вони вийдуть на старт у Мукачево 19-21 лютого.
 
Головними змаганнями для 17-річних атлетів у цьому році є юнацький чемпіонат світу, який у липні пройде у Калі (Колумбія). Зараз на олівці у тренерського штабу команди – 63 претендента. Але поїдуть на світову першість лише 15-20 спортсменів. Обмежити чисельну кількість делегації змушені перш за все через великі витрати на переліт. Наразі кандидатів до збірної переглядають. Проте не виключено, що невдовзі цей список доповниться. Адже особливість атлетів цього віку – буквально упродовж декількох місяців вони можуть суттєво додати у результатах. Отож поки що ще ніхто не гарантував собі путівки до Колумбії. Так само як ніхто шансів на неї не втратив.
Попередня статтяФотогалерея з командного чемпіонату України-2015 у приміщенні
Наступна статтяВітаємо з Днем народження Христину Стуй!