Чемпіонат України розпочався з найкращого результату сезону у світі!

227
У Сумах, в легкоатлетичному манежі Української академії банківської справи розпочався чемпіонату України-2015 з легкої атлетики у приміщенні. Він є основним етапом відбору до збірної України для участі у чемпіонаті Європи у приміщенні, який 5-8 березня відбудеться у Празі (Чехія).
 
У перший день змагань були розіграні п’ять комплектів нагород. І уже в першому фіналі його переможниця вдалося показати найкращий результат сезону у світі! У спортивній ходьбі на 3000 метрів у жінок Інна Кашина з Сумщини фінішувала з часом 12 хвилин 21,17 секунди, що усього на дві соті краще, ніж результат росіянки Алаїни Храмової, який та показала 15 січня у Новочебоксарську.
 
У чоловіків у ходьбі на 5000 метрів переміг Олександр Венгловський (Житомирська область) – 19.47,23, а у штовханні ядра – Віктор Самолюк з Київщини (18.73).
 
У жіночих стрибках з жердиною основна боротьба за нагороди розгорнулася між харків’янкою Мариною Килипко та представницями Київської області Ольгою Зюзіною та Тетяною Гапішко. Їм усім з першої спроби вдалося подолати планку, встановлену на висоті 4 метри рівно. А от 4.10 підкорилися лише Марині Килипко.
 
Також у перший день чемпіонату стосунки з’ясовували багатоборки. За відсутності Анастасії Мохнюк, яка наприкінці січня у Запоріжжі показала наразі один з найкращих результатів сезону у світі (4707 очків), та чемпіонка світу Ганни Касьянової (Мельниченко), яка цієї зими виступає в окремих видах, поза конкуренцією виявилася бронзова призерка чемпіонату світу-2014 Аліна Фьодорова. У кожному з п’яти видів вона здобула впевнені перемоги і у сумі набрала доволі пристойні 4609 балів.
 
Серед результатів кваліфікаційних змагань передусім слід відзначити час В’ячеслава Олішевського (Житомирська обл.), з яким він вийшов до фіналу у бігу на 800 метрів. 1 хвилина 49,18 секунди – це краще, ніж норматив ФЛАУ на чемпіонат Європи у приміщенні.