Флеш-інтерв’ю з Олесею Повх та Андрієм Проценком

323
Олеся Повх з Запоріжжя на 60-метрівці та Андрії Проценко з Херсону у стрибках у висоту практично одночасно завершили свої виступи на чемпіонаті Європи-2015 у приміщенні. Причому обоє стали у своїх фіналах сьомими.
 
Щоправда, Олеся Повх може собі занести цей виступ в актив. 7,11 – це її особистий рекорд.
 
– Я вважала, що з таким результатом можна спокійно бути у призах. Як кажуть, залізно. Але ж ви бачили, як бігли дівчата. Я на цей сезон не була готова на стільки, щоб вигравати «Європу».  Навіть не очікувала від себе такого результату, я була приємно здивована. Я зробила все, що могла. Дівчата зараз виявилися сильнішими. Наступного року будемо на 60-метрівці на чемпіонаті світу боротися.
 
Несподівано дуже високі результати. Я вважаю, це найсильніший чемпіонат Європи за останні роки.
 
– Не прикро – до п’єдесталу не вистачило усього дві соті?
 
– Ну це так лише здається – усього дві соті. Дуже багато праці у цих двох сотих. Повторюся, ми з тренером не сподівалися на такий результат. Це просто подарунок, я дуже задоволена. Нічого, будуть медалі ще, головне, що є прогрес.
 
***
 
 
А от у стрибках у висоту, напроти, для перемоги вистачило доволі посередніх 2 м 31 см. Андрію Проценку важко далися ці змагання – 2.24 він взяв з третьої спроби, 2.28 – також з третьої. Після того, як на 2.31 перші два стрибка також не вийшли, переніс заключний на 2.34 – але марно. У підсумку уся трійка призерів росіянин Данііл Циплаков, італієць Сільвано Чезані та грек Адоніос Масторас завершили змагання з однаковим показником.
 
– Я думав, результати тут вищі будуть. Хоча для призів 2.31 с першої спроби мало вистачати.
 
– Так чому такі низькі результати на цьому чемпіонаті Європи у вашому виді?
 
– Я так не вважжаю? Хлопці молоді, вони стрибнули по особистим рекордам, по рекордам сезону. Циплаков взагалі міг 2.34 брати. Вони готові зараз непогано. Можливо, і на літо вийдуть у непоганій формі.
 
– А свій результат як прокоментуєте?
 
– Важко пояснити. Стрибати можна було, просто не міг скласти себе у стрибок. Дуже багато стрибків виявилися хибними, настрибався. Потім пропустив спробу на 2.28, щоб поборотися за медалі, але мене вже не вистачило. Багато сил на попередніх висотах витратив.
Попередня статтяФлеш-інтерв’ю з Наталією Погребняк
Наступна статтяОлеся Повх та Андрій Проценко – найкращі легкоатлети лютого в Україні!