Наталія Лупу – бронзова призерка чемпіонату Європи-2015!

288
Другу нагороду у скарбничку збірної України на чемпіонаті Європи-2015 у приміщенні поклала Наталія Лупу (Чернівецька обл./Житомирська обл.). Приїхавши до Праги у якості чинної чемпіонки Європи, вона підтвердила реноме фаворитки змагань і здобула бронзову медаль – 2.02,25.
 
Чесно кажучи, я зараз їхала для того, щоб просто згадати відчуття, як воно – виступати на такому рівні, – розповіла нам після фінішу Наталія. – Цей зимовий сезон був достатньо важким морально, тактично. Нібито впевнена в собі, але коли стаєш на доріжку, розумієш, що забула, як воно – трошки потерпіти, поштовхатися, бути в компанії суперниць. І їхала сюди просто об згадати все це.
 
– Судячи з усього, вдалося все згадати?
 
Так. Звичайно, мені як і усім, хотілося першого місця, підтвердити свій титул. Ну, не вийшло.
 
– На останньому віражі ви вийшли на другу позицію, але втримати її не зуміли.
 
– Біг був такий, ривками. І не зрозуміло було, чого очікувати. Я за триста метрів вже трошки перебудувалася, але цей ривок був достатньо сильний, і занадто багато сил на ньому я віддала. Можливо, на фініші ось цього і не вистачило. Можливо, у цьому сезоні суперниці сильніші. Але влітку я покажу себе з ще кращого боку.
 
– Ви зараз така серйозна. В душі хоч радієте цій нагороді?
 
– Я завжди стримую свої емоції. Насправді, я дуже радію. Я дуже задоволена, тому що третє місце після такого сезону, який він у мене був, після літньої перерви, після травми, якої зазнала моя сестра – морально було важко. І третє місце – це дуже здорово!
 
– З усієї нашої збірної вам, певно, було найважче, тому що ви виступали усі три дні. Як воно – три дні триматися у напрузі?
 
– Важко, тому що не знаєш чого очікувати від суперниць, яку тактику вони виберуть, кожний раунд переживала.
 
– Яка ваша реакція була, коли взнали, що не стартуватиме володарка найкращого часу з усіх фіналісток, британка Дженні Медоуз, яка захворіла?
 
– Вже на розминці було видно, що її не має. Вона зазвичай розминається заздалегідь. Але те, що її не було – це нічого не значить. Є вона – значить є, не має – значить не має. Моя справа – виходити на доріжку і працювати.