Зі світу по нитці: Чебоксари готуються до командного ЧЄ, а Європа – до Конгресу ЄА

254
Сьогодні, 9 квітня, українська делегація вирушила до словенського міста Блед, де найближчої суботи відбудеться 24-й Конгрес Європейської легкоатлетичної асоціації.
 
Головною його подією стануть вибори керівного складу ЄА на найближчі чотири роки: президента, трьох віце-президентів, а також ще 13-ти членів Ради. На посаду очільника Європейської Атлетики претендують норвежець Свен Арне Хансен, фін Антті Пілакоскі та француз Жан Грасья. Серед 22-х кандидатів у члени Ради, зокрема, президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул. З повним переліком кандидатів до керівного складу ЄА, а також з їхніми короткими резюме, можна ознайомитися ТУТ.
 
Отож, чекаємо на новини зі Словенії!
 
***
 
У Чебоксарах під головуванням заступника Міністра спорту РФ Павла Колобкова відбулося засідання спеціальної робочої групи, присвячене підготовці міста до командного чемпіонату Європи. Він тут відбудеться 19-21 червня, і в ньому візьмуть участь 12 найкращих легкоатлетичних європейських збірних: Росії, Великої Британії, Німеччини, Франції, Італії, Білорусі, Іспанії, України, Норвегії, Польщі, Швеції та Фінляндії.
 
Наразі на стадіоні «Олімпійський» в Чебоксарах триває реконструкція бігових доріжок, основної трибуни, під трибунних приміщень, а також тренувального поля. Роботи мають завершитися до першого червня.
 
***
 
Федеральний суд США визнав Джохара Царнаєва винним в організації теракту під час Бостонського марафону у 2013 році. Найближчими днями буде прийняте рішення про покарання 21-річному вихідцю з Росії. Йому загрожує або смертна кара, або довічне ув’язнення.
Нагадаємо, в результаті вибуху на Бостонському марафоні загинуло три людини, 183 – постраждало. Окрім того, від поранень, отриманих під час затримання терористів, померли поліцейський, а також один зловмисник – старший брат Джохара Царнаєва – Тамерлан. 
Попередня статтяЮлія Левченко – володарка премії «Олімпійська надія-2014»!
Наступна статтяНаталія Пигида та Микола Панасейко – найкращі легкоатлети березня в Україні!