Чемпіонат світу-2021 відбудеться в Юджині (США)

306
У Пекіні на засіданні Ради ІААФ назвали столицю чемпіонату світу з легкої атлетики 2021-го року.
 
Вперше в історії літній чемпіонат світу ІААФ відбудеться в Сполучених Штатах Америки. Вдруге в історії (після Осаки-2007) господар найпрестижнішого легкоатлетичного старту планети було визначено оминаючи процедуру виборів.
 
– Це рішення відрізняється від загальноприйнятої процедури, – сказав президент ІААФ Ламін Діак. – І я радий, що мої колеги по Раді зрозуміли величезні можливості, які ми отримуємо завдяки цьому вибору. Він є стратегічним, зроблений в інтересах глобального розвитку нашого виду спорту.
 
Рада обґрунтовує свої рішення тим, що таким чином Королева спорту отримує широкий доступ в одну з найуспішніших країн в історії легкої атлетики, причому з найбільш потужнішою економікою у світі. Юджин вже зараз отримав фінансові гарантії від губернатору штату Орегон, підтримку Олімпійського комітету США і американського телегіганту NBC.
 
Додамо, що Юджин вже подавав свою заявку на право стати господарем чемпіонату світу-2019, але програв місту Доха (Катар). Також друге за величиною місто штата Орегон минулого року приймало юніорську світову першість.