Успіхи українців на польських марафонах

262
Тетяна Вернигор стала третьою на IAAF Silver Label Road Race у Лодзі, а у Кракові Тарас Сало виявився найшвидшим, Анатолій Оржеховський посів третє місце.
 
У Польщі 19 квітня відбулося відразу два великих марафони. Найпрестижніший з них – у Лодзі, який за класифікацією ІААФ належить до «срібних». Там у жіночій гонці вже з самого початку у відрив пішли п’ять учасниць, і серед них – харків’янка Тетяна Вернигор. Після половини дистанції лідируюча група стала потихеньку розпадатися. Як це не дивно, сил на фініш не вистачило у ефіопок та кенійок. Першими фінішували дві господарки траси – Моніка Стефановіч (2:29.28) та Агнешка Мірзієвська (2:30.55). А третьою – наша атлетка Тетяна Вернигор – 2:31.34.
 
Представник України був серед лідерів і у змаганнях чоловіків. Іван Бабарика задав тон учасникам з перших кілометрів. Проте, невдовзі група з десяти бігунів його наздогнала. У підсумку перемогу здобув кенієць Альберт Матебор (2:11.49), Бабарика – шостий (2:12.45).
 
А у Кракові на п’єдестал пошани піднялися відразу два українці. Львів’янин Тарас Сало виявився найшвидшим з понад шести тисяч учасників. Його час – 2 години, 17 хвилин і 3 секунди. Другим став кенієць Юстус Кіпроно, а третім – Анатолій Оржеховський з Макіївки (2:21.37).