Зі світу по нитці. Шанс для естафет, освіта для атлетів і повернення Лавіллені

236
Організатори міжнародних легкоатлетичних турнірів у Польщі — 14 червня у Бидгощі і 27 червня у Сопоті — включили до програми змагання естафетних команд. Таким чином збірні різних країн матимуть шанс покращити своє становище у світовому топ-листі і кваліфікуватися на чемпіонат світу, який у серпні прийматиме Пекін.

 
Нагадаємо, що чоловіча естафетна команда України (4х100 метрів) завоювала ліцензію на змаганнях «Світових естафет ІААФ»-2014.
 
Усього участь у чемпіонаті світу візьмуть по 16 жіночих і чоловічих естафетних команд 4х100 метрів.
 
***
 
Президент МОК Томас Бах офіційно протестував новий освітній онлайн-сервіс для спортсменів і тренерів. Завдяки йому атлети матимуть можливість отримати доступ до курсів, онлайн-семінарів, матеріалів на тему харчування, психології, лідерства, спортивних технологій, профілактики травматизму.
Офіційно онлайн-сервіс запустять 28 травня, під час форуму в Лімі (Перу).
 
***
 
ЄА продовжила угоду зі SPAR International з 2017 до 2019 року.
SPAR International з 1996 року виступає міжнародним партнером ЄА у проведенні найважливіших змагань під її егідою.
 
***
 
Рекордсмен світу зі стрибків з жердиною у приміщенні, француз Рено Лавіллені у середу, після двотижневої паузи, повернувся до тренувань. Під час змагань між французькими клубами він травмував плече, виступаючи за естафетну команду з бігу 4х100 метрів.
Під час тренування Лавіллені виконав 15 стрибків. Наступними стартами атлета мають стати етапи «Діамантової ліги» в Юджині і Римі.
 
***
 
Чемпіонка світу-2009 з бігу на 800 метрів Кастер Семеня візьме участь у змаганнях серії IAAF World Challenge у Дакарі (23 травня). Основним же стартом для атлетки з ПАР цього року буде Всесвітня Універсіада. Чемпіонатом світу, натомість, вона не надто переймається. І вірить, що наступного сезону матиме шанс побити світовий рекорд на своїй коронній дистанції. Крім того, Семеня не виключає можливості наприкінці кар’єри спробувати сили серед дискоболок або штовхальниць ядра.
 
***
 
Дворазова медалістка чемпіонатів світу з семиборства, німкеня Дженніфер Езер візьме участь у змаганнях в Ульмі (27-28 травня). Це будуть перші змагання спортсменки, починаючи з 2012 року.
 
***
 
Француз Тедді Тамго, судячи з усього, пропустить літній сезон. Під час змагань з потрійного стрибка на етапі «Діамантової ліги» в Досі він порвав ахіллове сухожилля. За словами його менеджера, Рене Огана, відновлення може зайняти більше п’яти місяців.
 
***
 
Світова рекордсменка з бігу на 60 метрів з бар’єрами, шведка Сюзанна Каллур вирішила не брати участь у чемпіонаті світу-2015. При цьому спортсменка сподівається все ж відібратися й виступити на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро наступного року.
 
***
 
20 травня, у віці 45 років, пішла з життя чемпіонка світу-1997 зі спортивної ходьби на 10000 м італійка Аннаріта Сідоті. Кілька років тому лікарі діагностували у неї рак.
Попередня статтяПрезентовано довідник ФЛАУ «Статистика 2014»
Наступна стаття24 травня Кіровоград святкуватиме Світовий легкоатлетичний день разом з Сергієм Бубкою!