Пристрілка вдалася!

205
21-22 травня у Харкові відбувся перший етап Кубка України з бігових та стрибкових дисциплін.
 
Це був перший після національної Універсіади старт, в якому провідні вітчизняні легкоатлети могли перевірити свою готовність, з якою підійшли до літнього сезону-2015.
 
– Приємно, що у Харкові була показана низка гарних результатів, – розповідає головний тренер зі стрибків збірної України В’ячеслав Тиртишник. – Високому їх рівню, зокрема, посприяло те, що у цьому місті зараз проводять тренувальний збір наші найкращі спринтери та частина провідних стрибунів. Практично усі ці атлети взяли участь у першому етапі Кубка України.
 
Зі стрибунів хотів би відзначити Анну Красуцьку з Чернігівської області у потрійному стрибку, яка перемогла з результатом  13 метрів 70 сантиметрів. Це молода спортсменка, яка, сподіваємося, виступатиме на чемпіонаті Європи серед молоді і боротися там за високі місця. Але найвищий результат змагань, на мою думку, показала Марина Бех з Хмельниччини (на фото) у стрибках у довжину – 6.63. Вона вже продемонструвала свій потенціал на Універсіаді, де з невеликими заступами мала далекі стрибки. Зараз також відносно вона ще не на піку форми. Але за тиждень буде молодіжний чемпіонат України, і там я сподіваюся вона себе проявить. Проте, 6.63 – це вже дуже і дуже не погано.
 
– За біговими видами також, певно, спостерігали. Кого б там могли відзначити?
 
– Безумовно, це результат Олени Яновської з Винниці у бігу на 100 метрів з бар’єрами – 13,40. Радує, що повертається на високий рівень після серії травм Вікторія Кащєєва (П’ятаченко) з Донеччини. Зараз вона пробігла за 11,48 стометрівку та за 23,61 дистанцію удвічі довшу. Це ще далеко до особистих рекордів Вікторії, але, тим не менш, вона голосно заявила про своє повернення. Також зі спринтерів добре себе проявив сумчанин Віталій Бутрим, замість своєї коронної дистанції 400 м, він біг 200 м, і показав дуже гарний результат – 20,96. А Євген Гуцол біг 400 м, і також переміг з досить гарним часом – 46,51.
 
– Тим не менш, це все одно лише початок сезону, і далі ми можемо очікувати ще кращих секунд та сантиметрів?
 
– Так, для багатьох це перший старт, пристрілка. Атлети перевіряють якісь технічні моменти, таке інше. Тепер чекаємо змагань більш високого рівня. Вже 24 травня починається чемпіонат України у юніорів, потім молодь, потім «дорослий» командний Чемпіонат України. Там вже усі будуть у всеозброєнні, і мають показувати хороші результати.
 
Повні результати першого етапу Кубку України з бігових та стрибкових видів дивіться ТУТ.
Попередня статтяВітаємо з 75-річчям Сергія Шурхала!
Наступна статтяFBK Games. Земляк перемагає, ще двоє українців – у трійках