Подвійна перемога українців в Остраві

324
Фото: © Zlatá tretra / Luděk Šipla
Складу учасників турніру Golden Spike в Остраві могли б позаздрити організатори будь-якого етапу «Діамантової ліги». Чого лише варті імена Богдана Бондаренка, Усейна Болта, Асафи Пауелла…

 
Небезпідставно було б очікувати високих результатів, рекордів змагань і сезону, але багатьом з них на заваді став дощ. Почавшись ще зранку, він так і не припинився під час змагань На щастя, погоді не вдалося завадити українським перемогам. Анна Міщенко виграла третій поспіль турнір серії IAAF World Challenge. В Остраві вона подолала дистанцію 1500 метрів за 4.07,09 хв. З роллю пейс-мейкера вкотре чудово впоралася Тамара Твердоступ.
 
Богдан Бондаренко переміг суперників одним стрибком, відразу подолавши 2,24 м. Наступною висотою, яку замовив атлет, були 2,34 м. Проте цього вечора планка не встояла. Хоча стрибнути вище 2,24 не вдалося й суперникам Богдана. Долю другого й третього місця визначала кількість спроб, витрачених на стрибки чехом Ярославом Бабою і українцем Андрієм Проценком. Баба у підсумку став другим, Проценко — третім. Юрій Крімаренко завершив змагання сьомим (2,15 м).
 
Анна Тітімець фінішувала четвертою з бігу на 400 метрів з бар’єрами (56,27 с), а Анна Плотіцина була шостою на 100-метрівці з бар’єрами (13,29 с).
 
Екс-українка Маргарита Дорожон виграла змагання з метання списа з рекордом Ізраїлю (63,85 м).
 
Найкращі результати сезону в світі встановили поляки Марчін Левандовскі (1000 м, 2.17,25 хв) і Кароль Залевскі (300 м, 32,25 с), а також чешка Анежка Драготова (спортивна ходьба на 3000 м, 11.52,38 хв). Зазначимо, що Людмила Оляновська, яка була в попередніх заявочних листах, участь у змаганнях не брала.