Сергій Бубка – про роль новітніх технологій у розвитку легкої атлетики

292
Використання новітніх технологій стало невід’ємною частиною життя багатьох з нас. І саме завдяки їм легка атлетика може вийти на новий рівень і стати ближчою до глядачів, вважає віце-президент ІААФ, кандидат на посаду президента ІААФ Сергій Бубка.

 
«Ми повинні завжди крокувати в ногу з часом, якщо хочемо піднести легку атлетику на нову вершину,– пояснює Сергій Назарович. –Новітні технології надають більше можливостей для онлайн-освіти атлетів, обміну знаннями між тренерами й експертами по всьому світу. Президент МОК Томас Бах нещодавно показав чудовий приклад цього, презентувавши пілотний проект платформи для онлайн-освіти спортсменів.
 
Для нас важливо знайти нові шляхи для освіти юних спортсменів і показати молоді, яка користується всіма перевагами віртуального світу, легку атлетику з найпривабливішого боку. Така практика дозволить нам бути ближчими до людей, залишатися сучасними, досягти мети, а також зекономити час і кошти, наблизитися і допомогти розвитку нашого улюбленого виду спорту в усьому світі.
 
Детальні онлайн-результати, другий екран… Зараз є стільки можливостей зробити спорт по-справжньому інтерактивним, використовуючи соціальні медіа. Ми повинні розмовляти зрозумілою молоді мовою. Я часто спілкуюся з ІТ-спеціалістами, які пропонують прекрасні ідеї щодо того, як зробити наш спорт привабливішим для глядачів. Інтеграція біометричних чіпів і камер до інвентарю – лише два з багатьох шляхів вирішення. Крім того багато арр-додатків стали незамінними для спортсменів. Вони не просто допомагають їм у тренуваннях, а й полегшують їхню роботу і роботу їх наставників».
 
Нагадаємо, що вибори президента ІААФ відбудуться на Конгресі ІААФ у серпні 2015 року, в Пекіні.
 
Повний текст читайте на сайті www.sergeybubka.com
Попередня стаття«Спортивні канікули» – у столичному Палаці Спорту!
Наступна статтяЯк українці у Москві вчилися