Як легкоатлети з футболістами стадіон ділили

295
У Кіровограді на стадіоні “Зірка” 27 травня розпочався чемпіонат України з легкої атлетики серед молоді.
 
У його стартовий день сталося, ми впевнені, прикре непорозуміння. З розумінням ставлячись до того, що у ФК «Зірка» попереду важливі, вирішальні матчі у першій лізі чемпіонату України з футболу, організатори легкоатлетичної першості погодилися на прохання керівництва футбольного клубу, щоб його гравці під час легкоатлетичних змагань провели упродовж години на футбольному полі розминку, але без м’ячів. Нажаль, домовленість щодо м’ячів дотримана не була. Федерація легкої атлетики України вважає, що сталося прикре непорозуміння, та найближчим часом проведе переговори з керівництвом ФК «Зоря» щодо ситуації, яка виникла.
 
***
 
Прокоментувати результати першого дня чемпіонату України серед молоді ми попросили головного тренера збірної України зі стрибкових видів В’ячеслава Тиртишника:
 
– Нажаль, дуже важкі погодні умови для змагань. Майже постійно йде дощ, достатньо сильний вітер, що заважає учасникам показувати високі результати. Тим не менш, деякі атлети порадували. У бігу на 400 метрів з бар’єрами відбулися поки що лише попередні забіги, але вже відразу чотири спортсменки виконали норматив на молодіжний чемпіонат Європи (58,50): Вікторія Ткачук (57,49, Донецька обл.), Олена Колесніченко (57,69, Ріненська/Волиньска обл.), Марія Миколенко (58,22, Чернігівська/Сумська обл.) та Анастасія Лебідь (58,41, Дніпропетровська обл.). І сьогодні у фіналі буде цікава боротьба, адже чотирьох атлеток у збірну ми взяти не зможемо.
 
В метанні спису у дівчат перемогу здобула Катерина Дерун з Київської області (54.45), другою стала киянка Тетяна Фетіскіна (53.61). Їх результати також вище нормативу, який складає 53 метри рівно. І це при тому, що на верхньому полі, де змагалися дівчата, така роза вітрів, що показувати гарні результати було дуже важко. Також, незважаючи на зустрічний вітер і дощ в лице, результати вище нормативів були продемонстровані переможцями змагань у стрибках у довжину – Мариною Бех з Хмельницької області (6.27) та Сергієм Никифоровим з Київщини (7.73).
 
На дистанції 5000 метрів з нормативу вибігли Вікторія Калюжна (Хмельницька/Дніпропетровська обл.) та Наталія Солтан (Тернопільська/Івано-Франківська обл.). Час дівчат, відповідно, 16.06,03 та 16.18,47.
 
Закінчуючи огляд першого дня змагань, також хотів би відзначити Олександра Шелеста з Кіровоградщини у бігу на 1500 м (3.45,04) та Романа Кравцова з Запоріжжя на стометрівці (10,52). Їм декількох сотих не вистачило до нормативу на молодіжний чемпіонат Європи. Хлопці перспективні, і сподіваюся, що на наступних змаганнях – за тиждень на командному чемпіонаті України – вони вкладуться у необхідний час.