Дощові нормативи

192
У Кіровограді завершився чемпіонат України серед молоді, який був основним етапом відбору на чемпіонат Європи у цій віковій групі, що відбудеться 9-12 липня у Таллінні (Естонія).
 
Як і у перший день змагань, у два наступні погода атлетів не радувала – постійний дощ супроводжувався сильним вітром. Тим не менш, за таких складних умов список атлетів, які виконали норматив на участь в континентальній першості, поповнився.
 
– У стрибках у висоту таких спортсменок було дві, – розповідає головний тренер збірної України зі стрибкових дисциплін В’ячеслав Тиртишник. – Киянка Ірина Геращенко виграла змагання (1 м 86 см), Юлія Чумаченко з Миколаївської області стала другою (1.83). Причому Геращенко наступною ставила висоту 1.94 – свій особистий рекорд, і усі три спроби були якісні. Тому з оптимізмом дивимося на майбутні виступи цієї спортсменки.
 
Хочу відзначити виступ вінничанки Джойс Коби на 200 метрів. Вона 1998-го року народження, а тому не буде брати участь у молодіжному чемпіонаті Європи. Відбирається зараз на юнацький чемпіонат світу, який відповідає її віковій категорії. Норматив на 400-метрівці вона вже виконала, а зараз упоралася з необхідним часом і на дистанції удвічі коротшій – виграла її з результатом 24,33 секунди. З такими показниками на світовій першості можна буде розраховувати на високі місця.
 
У потрійному порадувала Тетяна Пташкіна (Київ/Луганська обл.) – у таку важку погоду стрибнула на 14.01. 14 метрів – це рубіж, який говорить про те, що спортсмен вже справжній стрибун потрійним, а не просто займається цим видом. Другою тала Анна Красуцька (Чернігівська/Сумська обл.). 13.45 – це хоч і краще нормативу (13.00), але не рівень Анни, вона має стрибати далі, у неї у цьому сезоні вже був результат 13.70 у Харкові на Кубку України. Тому ці дві дівчини це, так би мовити, наш золотий фонд на чемпіонат Європи.
 
Інтрига була у фіналі на 400 метрів з бар’єрами у дівчат. Там, нагадаю, відразу чотири атлетки вклалися у норматив ще у попередніх забігах. У підсумку Вікторія Ткачук з Донеччини виграла з часом 56,25, а другою стала Олена Колесниченко (Рівненська/Вінницька обл.) – 56,85. Це дуже гарні секунди. Серед своїх ровесниць дівчата зараз перебувають на верхніх рядках світового топ-листа.
 
Дві атлетки виконали норматив на чемпіонат Європи у бігу на 800 метрів. Анастасія Ткачук (Запорізька/Івано-Франківська обл.) і у забігу, і у фіналі показала гарний час. Виграла з результатом  2.02,07. Друге місце посіла Олена Сідорська – 2.03,34. Ось ці дівчата також мають підстави розраховувати на вдалий виступ у Таллінні.
 
– До молодіжного чемпіонату Європи ще більше місяця. У атлетів, які у Кіровограді не виконали нормативи, ще буде шанс відібратися до збірної?
 
– Звичайно. За тиждень, також у Кіровограді, вони матимуть змогу зробити це на «дорослому» командному чемпіонаті України. Також – на міжнародних стартах. Час ще є. Окрім того, за технічних причин ми зараз не зуміли провести змагання у метанні молоту та метанні диску – вони відбудуться пізніше. Впевнений, і у цих дисциплінах є кому поповнити команду.
 
Повні результати змагань дивіться за ЦИМ посиланням.
Попередня статтяОпубліковано офіційний список кандидатів на посаду президента ІААФ
Наступна статтяАнастасія Мохнюк — у вісімці після першого дня змагань у Гьотцісі