Стартував ралі-марафон електромобілів Київ – Монте-Карло

237
3-го червня стартував ралі-марафон електромобілів Київ – Монте-Карло. Упродовж тижня його учасники подолають відстань у 2800 км, і перетнувши Україну, Польщу, Чехію, Словаччину, Угорщину, Австрію, Словенію, Італію та Францію, 10 червня фінішують у Монако.
 
Відразу виникає запитання: «А до чого тут легка атлетика?» Виявляється, Королева спорту має до цих змагань саме безпосереднє відношення.
 
 
– Це дуже гарна традиція, коли національні федерації легкої атлетики активно беруть участь в органі організації та проведенні цих змагань, -розповідає президент ФЛАУ Ігор Гоцул. – З одного боку, виглядає трошки дивно, але з іншого – цілком закономірно. По-перше, штаб-квартира ІААФ знаходиться у Монте-Карло, де покладено початок цьому заходу. Один з його організаторів Князь Альберт ІІ активно залучається до легкоатлетичного життя і дуже багато зробив у становленні нашого виду спорту. І третій момент: легка атлетика – це один з видів спорту, який асоціюється з екологією та здоров’ям. Тому що вона лежить в основі і здорового образу життя, і в основі усіх інших видів спорту. Оздоровчі пробіжки можуть відбуватися лише тоді, коли повітря дійсно свіже, коли воно не забруднене вихлопними газами.
 
 
Зазначимо, що директором цього ралі є почесний консул Монако в Естонії, керівник служби президента НОК України, дворазовий бронзовий олімпійський призер у метанні молоту Юрі Тамм.
 
 
За традицією, яка склалася з 2011-го року, коли учасники першого подібного ралі-марафону подолали відстань між Таллінном та Монте-Карло, президенти національних федерацій легкої атлетики країн, через території яких проходить ралі-марафон, беруть участь у стартах таких заходів, а також наклеюють емблеми своїх федерацій на головний автомобіль змагань – той, який веде за собою усіх учасників. Таким чином, висловлюють свою підтримку цьому руху. На ралі Київ – Монте-Карло – 2015 першою прикрасила корпус ведучого авто емблема ФЛАУ.
 
Фотозвіт про старт ралі-марафону дивіться ТУТ.