Командний чемпіонат України. Європейська топ-вісімка від Станіслава Мельникова

277

Дворазовий бронзовий призер чемпіонатів Європи Станіслав Мельников повертається на звичний для себе рівень результатів. Це він продемонстрував у другий день командного чемпіонату України з легкої атлетики, який триває у Кіровограді.

 

У фіналі з бігу на 400 метрів з бар’єрами серед чоловіків зібралися чи не всі найсильніші атлети в цій дисципліні, включаючи двох лідерів останніх років — Станіслава Мельникова і Дениса Нечипоренка. Перший з них минулого року повернувся на доріжку після тривалого відновлення після травми, другий — продовжував набиратися міжнародного досвіду і професійно зростати з кожним стартом. Нечипоренко в своїй кар’єрі ще не розмінював 50 секунд, Мельников востаннє робив це у 2012 році. У Кіровограді Станіслав знову нагадав усім нам про результати цього рівня. Його 49,76 с стали сьомим результатом сезону в Європі. Нечипоренко фінішував другим з найкращим для себе результатом цього року (50,42 с). Першу трійку замкнув Данило Даниленко (50,81 с).

 
У змаганнях жінок з бігу на 400 метрів з бар’єрами перемогла Олена Колесниченко (56,91 с). Сергій Копанайко виграв дистанцію 110 метрів з бар’єрами (14,08 с).
 
Дистанцію 200 метрів серед чоловіків упевнено виграв бронзовий призер чемпіонату Європи-2014 у цій дисципліні Сергій Смелик. Для перемоги йому вистачило 20,91 с. У жінок найшвидшою була Вікторія Кащеєва (23,21 с).
 
Вкотре цікава боротьба точилася на дистанції 400 метрів між Віталієм Бутримом і Євгеном Гуцолом. Цього разу переможцем з неї вийшов Бутрим (45,82 с — особистий рекорд). У жінок цю дисципліну виграла Вікторія Ткачук (53,09 с).
 
Станіслав Маслов слідом за перемогою на дистанції 1500 метрів у перший день змагань оформив ще одну з бігу на 800 метрів (1.48,39 хв). Серед жінок упевнено виграла Анастасія Ткачук (2.02,10 хв).
 
Вікторія Погорєльська (16.03,52 хв) і Микола Лабовський (13.47,93 хв) виграли змагання з бігу на 5000 метрів.
 
***
 
Змагання зі стрибків у висоту пройшли без двох наших лідерів — Богдана Бондаренка й Андрія Проценка. Проте Дмитро Яковенко порадував своїх уболівальників не лише перемогою, а й результатом — 2,30 м. Планку на висоті особистого рекорду він подолав з другої спроби. До цього найкращим досягненням Дмитра були 2,24 м, показані ним минулого року на Меморіалі Віктора Лонського в Бердичеві.
 
Змагання зі стрибків з жердиною виграли Іван Єрьомін (5,30 м) і Катерина Козлова (4,00 м).
 
Олену Голуб продовжили радувати її учениці. Переможний почин Крістіни Гришутіної у секторі для стрибків у довжину підтримала Тетяна Пташкіна, вигравши змагання з потрійного стрибка (13,85 м).
 
***
 
Нелегко довелося метальницям молоту — відкладення початку змагань не зіграло їм на руку. Проте лідер збірної, Ірина Новожилова, все ж підтвердила свій статус і перемогла (66,87 м). Другою стала діюча чемпіонка світу серед юніорок Альона Шамотіна (65,89 м).
 
У змаганнях чоловіків переміг Євген Виноградов (74,63 м). Другим став бронзовий призер юнацького чемпіонату світу-2011 Сергій Регеда (71,55 м).
 
Без сюрпризів завершилися й змагання з метання списа серед жінок. Перемогла рекордсменка України Ганна Гацько-Федусова (59,08 м). Те ж можна сказати й про штовхання ядра, де найсильнішою була Галина Облещук (17,58 м).
 
***
 
9 червня десятиборці завершили змагання, а семиборки їх розпочали. Лідери збірної — Олексій Касьянов, Анна Мельніченко-Касьянова, Аліна Фьодорова й Анастсія Мохнюк — не брали в них участі.
 
Десятиборство виграв Василь Іваницький, набравши в сумі 7414 очок. У змаганнях семиборок після чотирьох видів лідирує Римма Гордієнко (3400 очок).
 
З усіма результатами змагань ви можете ознайомитися ТУТ.
 
Пряму трансляцію, а також запис трансляцій перших двох днів змагань дивіться на каналі ФЛАУ в YouTube.
Попередня статтяКомандний чемпіонат України. Політ Гришутіної і переможний дубль вихованок Ірини Пустовойт
Наступна статтяХристина Стуй — третя у Франції