Сергій Бубка — про важливість змагань на площах і вулицях міст

264

Проведення якомога більшої кількості змагань на вулицях і площах міст лише сприятиме популяризації легкої атлетики і зробить її ближчою і зрозумілішою для вболівальників, вважає віце-президент ІААФ, кандидат на посаду президента ІААФ Сергій Бубка.
 

Після змагань зі стрибків з жердиною і стрибків у висоту на Площі фонтанів у Баку, Сергій Назарович зазначив у інтерв’ю ATR: «Це чудовий спосіб представити легку атлетику глядачам. Тут поєднуються спорт і шоу, вболівальники перебувають по-справжньому в середині змагань. Така близькість до публіки створює унікальну атмосферу. Вона дає більше мотивації і енергії атлетам для того, щоб показувати високі результати. Такі заходи приваблюють дітей і їх сім’ї і допомагають залучити їх у наш вид спорту».

 
Змагання Street Athletics у Баку проходили одночасно з Європейськими Олімпійськими іграми, проте не входили в їх програму. Щодо майбутнього Королеви спорту на Іграх, Сергій Назарович налаштований досить оптимістично: «Президент ЄА Свейн Арне Хансен обговорює майбутнє легкої атлетики на Європейських Олімпійських іграх з президентом ЄОК Патріком Хікі. Її інтеграція — не надто простий процес, але впевнений, що все вдасться. Європа — останній з континентів, який почав проводити Ігри. Поступово вони наберуть неабиякої популярності».
 
Сергій Бубка також розповів про бачення майбутньої співпраці з національними федераціями легкої атлетики. «У кожної з федерацій є своє обличчя. Наша співпраця має бути в деталях. Так само, як тренер готує індивідуальну програму для атлета, так і ми маємо підходити до нашої співпраці. А разом ми розвиватимемо наш вид спорту і будемо підносити його на нові вершини».
 
Нагадаємо, вибори президента ІААФ відбудуться в серпні, під час Конгресу ІААФ у Пекіні.
Фото Анастасії Марініної