Сергій Бубка — про важливість шкільних змагань

273

Шкільні змагання з легкої атлетики надзвичайно важливі для розвитку спорту. На цьому наголосив віце-президент ІААФ, кандидат на посаду президента ІААФ Сергій Бубка.
 
«Не можна недооцінювати важливість змагань між школами на регіональному, національному і міжнародному рівнях. Легка атлетика — основа для всіх видів спорту. Кожна дитина може знайти в нашому виді дисципліну собі до смаку. Глобальна система шкільних чемпіонатів — унікальна можливість для мільйонів молодих людей змагатися і вигравати медалі, – каже Сергій Назарович, який відвідав шкільний чемпіонат світу в Китаї. – Знаю зі свого досвіду, що дух змагань і шанс перемогти — це те, що приваблює юних атлетів у спорті і підштовхує їх до тренувань. Шкільні змагання сприяють ідентифікації майбутніх зірок і несуть в собі соціальну місію. Долучаючись до легкої атлетики, діти йдуть з вулиць, їм є чим зайнятися після уроків і вони бачать, наскільки здоровим може бути стиль життя і захопливим спорт.
 
До шкільних змагань різних рівнів необхідно залучити якомога більшу кількість країн. Нам необхідно підтримувати такі турніри і розвивати й пропагувати їх на всіх рівнях».
 
Детальніше про бачення Сергієм Бубкою майбутнього шкільних змагань читайте ТУТ.
Попередня статтяЗасідання Комісії з позастадіонних бігових видів легкої атлетики
Наступна статтяКубок Європи з багатоборства. Українки захопили лідерство