Пекінський норматив Виноградова і остання перевірка перед Таллінном для молоді

210
 
139 атлетів з 13-ти регіонів країни взяли участь у фіналі Кубку України з легкоатлетичних метань, який відбувся 3-4 липня в Умані.
 
Щодо командного заліку змагань, то його виграли представники Черкащини. На другому місці опинилися атлети з Київської області, на третьому – з Дніпропетровської. «Пройтися» по індивідуальним результатам турніру ми попросили головного тренера збірної України з метань Леоніда Кончица.
 
– Перед усім хотілося б відзначити високий результат у метанні молоту Євгена Виноградова (Київ/Київська обл.) – 79 м 25 см (на фото). Наразі це третій результат сезону у світі, і вище нормативу ІААФ для участі в чемпіонаті світу у Пекіні більш ніж на три метри (76.00). У Чебоксарах на командному чемпіонаті Європи Євгену не вистачило до нього лічених сантиметрів. І зараз він показав, що готовий до сезону добре.
 
У метанні диску у чоловіків переміг Микита Нестеренко з Дніпропетровщини. Останній рік його переслідували невдачі, але зараз видно, що він знаходиться у гарній формі. Щоправда, його результат – 63 м 34 см – майже на два метри нижчий за пекінський норматив. Але у Микити ще буде шанс метнути за необхідні 65 метрів у Кіровограді на чемпіонаті України наприкінці цього місяця або на якомусь закордонному старті.
 
Хотілося, щоб виконала норматив Ганна Гацько-Федусова (Запорізька обл.), рекордсменка України у метанні спису, але її також останнім часом переслідують невдачі, через що з‘явилася якась невпевненість у власних силах. Вона зараз виграла, але результат 54 метри рівно не дотягує до нормативу (61.00). Сподіваємося також, що до чемпіонату країни вона попрацює над собою.
 
Взяли участь у змаганнях декілька молодих атлетів, які днями вирушають до Таллінна на молодіжний чемпіонат Європи: молотобойці з Київщини Сергій Регеда (68.97) та Артем Полешко (66.04), Катерина Никита з Харківщини (диск – 48.32), місцева атлетка Світлана Марусенко (ядро – 14.70). Для них це була своєрідна перевірка боєм перед континентальною першістю.
 
– Які ваші враження від метального сектору в Умані?
 
– Сектор для метання спису – фантастичний, він відповідає усім сучасним вимогам. Чудові газон, доріжка і якість покриття. Гарний також сектор для штовхання ядра. Для молоту та диску – треба б сітку повісити нову, і можна там проводити тренування та збори. Хоча, вже й зараз можна. Великий плюс – сам сектор знаходиться в затінку, поруч ростуть дерева липи та акації. Так що для роботи, для тренувань там всі умови є.
Попередня статтяОбираємо найкращих легкоатлета та легкоатлетку України червня!
Наступна статтяСтаніслав Маслов установив рекорд у Соттвілі-ле-Руан