Молодіжний чемпіонат Європи. Потрійна кваліфікація

289

У Таллінні стартував молодіжний чемпіонат Європи. У ранковій частині програми атлети змагалися в кваліфікаційних раундах і багатоборстві. В останньому українці участі не беруть, натомість в окремих видах маємо трьох спортсменів, які пробилися в наступне коло в своїх дисциплінах.
 
Сергій Регеда — один з тих атлетів, який куштував на смак медалі найпрестижніших міжнародних змагань. У 2011 році, на юнацькому чемпіонаті світу, він виграв «бронзу» з метання молота. З того часу змінилася й вага снаряда, і вікова категорія, проте незмінним лишилося бажання перемагати.
 
Цього сезону вихованець Сергія Сухоносова встановив особистий рекорд і неодноразово долав позначку 70 метрів. Проте в Таллінні Сергій змусив понервувати і себе, і тренера, і всіх своїх уболівальників. Перед заключною спробою його результат був лише 62,11 м, що не дозволило б йому подолати кваліфікацію. Проте зібраність і націленість на основне коло змагань узяли своє — 69,03 м і Регеда вже завтра поведе боротьбу за нагороди молодіжного чемпіонату Європи.
 
На жаль, успіх Сергія не вдалося повторити Артему Полешку, який, переїхавши з Сак до Києва, почав тренуватися з ним в одній групі. Учень Володимира Полешка й Сергія Сухоносова у найкращій зі спроб відправив молот на 64,15 м і став 19-м.
 
***
 
Маємо нашого учасника і в основному колі змагань зі стрибків у довжину. 7,31 м, показані Сергієм Круком у першій спробі, дозволили йому пройти кваліфікацію з десятим результатом.
 
Сергій Никифоров зупинився лише в двох кроках від заповітної 12-ки. Почавши змагання з двох заступів, йому все ж удалося виконати результативну спробу. Проте 7,19 м для подолання кваліфікації цього дня було замало.
 
***
 
Поборовся до останніх метрів — і вирвав путівку в півфінал з бігу на 100 метрів. Це про нашого спринтера Романа Кравцова. Майже протягом усієї дистанції він тримався біля першої трійки, місце в якій гарантувало вихід до наступного кола. А за кілька метрів до фінішу зміг не просто прибігти поряд з нею, а й замкнути її. 10,63 с — і сьогодні ввечері вболіваємо за Романа в 1/2 фіналу.
 
Лише одного місця й однієї сотої до півфіналу не вистачило Володимиру Супруну. Він 17-й (10,69 с).
 
***
 
На дистанції 400 метрів атлети відразу боролися за потрапляння до фіналу молодіжного чемпіонату Європи. Не дивно, що й формула виходу до нього була досить жорсткою — по двоє найкращих з кожного забігу і ще двоє за часом. На жаль, ані Катерині Климюк, ані Олексію Позднякову впоратися з цим завданням не вдалося. Климюк у підсумку посіла 15-ту сходинку в змаганнях серед жінок (53,73 с), а Поздняков був 18-м серед чоловіків (47,58 с).
 
Не змогла подолати кваліфікацію і Світлані Марусенко. У секторі для штовхання ядра вона показала 18-й результат (14,19 м).
 
4,10 м виявилися прохідними в основне коло змагань зі стрибків з жердиною. Саме стільки подолала й українка Марина Килипко. Проте на відміну від кількох щасливих суперниць зробила це з третьої спроби, що позбавило її можливості продовжити боротьбу на чемпіонаті.
Попередня стаття10 липня на XSPORT.ua – веб-конференція Аліни Фьодорової
Наступна статтяТаллінн-2015. Перший день, вечірня програма. Розклад виступу українців