Молодіжний чемпіонат Європи-2015. «Срібний» вечір українців

265

У третій день молодіжного чемпіонату Європи українські спортсмени виграли ще дві нагороди, срібна, і вивели нашу команду на 17-те місце в медальній таблиці.
 
«Срібні» успіхи України почалися зі змагань з метання списа. Катерина Дерун у четвертій спробі виконала кидок на 55,23 м, що вивело її на третю позицію. Проте вже в наступній спробі суперниці виштовхнули нашу спортсменку за межі першої трійки. Та не була б Катерина переможницею юнацьких Олімпійських ігор 2010 року, якби не вміла збиратися у найбільш відповідальний момент. Заключний вихід вихід у сектор — і 58,60 м, які гарантували їй другу сходинку на п’єдесталі.
 
 
 
Тетяна Фетіскіна за підсумками змагань стала дев’ятою (50,43 м). А перемогла з рекордом чемпіонату (65,60 м) німкеня Крістін Гуссонг.
 
***
 
Анастасія Ткачук вигравала у Таллінні юніорський чемпіонат Європи. Близькою вона була до перемоги й цього року. На дистанції 800 метрів основна боротьба за «золото» точилася саме між нашою спортсменкою і француженкою Ренель Ламот. На заключних метрах суперниця все ж зуміла випередити Анастасію (2.00,19 хв). Ткачук подолала дистанцію за 2.00,43 хв і принесла нашій команді срібну нагороду.
 
***
 
Микола Нижник з особистим рекордом (13.57,47 хв) фінішував п’ятим з бігу на 5000 метрів. Перемогу з рекордом чемпіонатів, як і на дистанції 10000 метрів, відсвяткував Алі Кайя з Туреччини (13.20,16 хв).
 
У кроці від фінальної вісімки з метання молота зупинилася Альона Шамотіна. Нашій спортсменці вдалася лише одна результативна спроба — на 61,82 м, але для продовження боротьби за медалі цього було недостатньо. Альона, яка ще минулого року виступала на юніорському рівні й виграла чемпіонат світу в цій віковій категорії, у Таллінні стала дев’ятою.
 
Натомість до першої вісімки пробилася Ірина Климець. З результатом 64,28 м вона посіла сьоме місце. Чемпіонкою Європи серед молоді стала француженка Александра Таверньє (72,50 м).
 
***
 
Відразу дві українки, Олена Колесниченко й Анастасія Лебідь, вийдуть на старт фіналу з бігу на 400 метрів з бар’єрами. Олена пройшла до вирішальної стадії змагань з п’ятим результатом (56,86 с), Анастасія — з шостим (56,97 с — найкращий результат сезону). Лише однієї сходинки не вистачило Вікторії Ткачук, щоб приєднатися до дівчат. У своєму півфіналі вона була четвертою, а в підсумковому протоколі стала дев’ятою (57,30 с).
 
Андрію Станчеву не вдалося подолати кваліфікацію з потрійного стрибка. У найкращій зі спроб він показав результат 15,56 м.
Попередня статтяМолодіжний чемпіонат Європи-2015. Кваліфікація з першої спроби
Наступна статтяМолодіжний чемпіонат Європи-2015. Розклад виступів українців у четвертий день