Збірна України вирушила на Європейський юнацький олімпійський фестиваль

252
Сьогодні, 25 липня, українські спортсмени вирушили до Тбілісі на XIII літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль.
 
Побажати вдалих стартів та щасливої дороги спортсменам прийшли, зокрема, віце-президент Національного олімпійського комітету, Олімпійський чемпіон Валерій Борзов, голова Комісії атлетів НОК України, призерка Олімпійських ігор Олена Говорова та інші почесні гості.
 
«Фестиваль – це дуже цікава форма змагань, адже він включає в себе не лише спорт, а й спілкування, культурну програму. Щиро зичу нашим атлетам успіху та перемог. Чекаємо гарних приводів для ще більш теплої зустрічі після закінчення змагань», – сказав на зустрічі Валерій Борзов.
 
Від імені спортсменів натхнення учасникам Фестивалю побажав директор департаменту олімпійських видів спорту Міністерства молоді та спорту України, у минулому капітан збірної України з легкої атлетики Роман Вірастюк, подарувавши всім присутнім олімпійський вірш.
 
Вже стало доброю традицією проводжаючи атлетів на змагання, передавати прапор України від олімпійців, які вже мають у своєму активі медалі найпрестижніших змагань, юним спортсменам, які роблять свої перші кроки на олімпійських стартах.
 
Призерка Олімпійський ігор з легкої атлетики, голова Комісії атлетів НОК України Олена Говорова разом з медалістом XII літнього ЄЮОФ-2013, чемпіоном I Європейських ігор в Баку з плавання Андрієм Хлопцовим вручили синьо-жовтий стяг бронзовому призеру чемпіонату Європи серед юніорів зі спортивної гімнастики Едуарду Єрмакову та багаторазовій чемпіонці України з легкої атлетики серед юнаків Анастасії Колотій.
 
Фотографування на згадку сталофінальним акордом теплої зустрічі, після чого спортсмени відправились в аеропорт.
 
Вже завтра у Тбілісі відбудеться урочиста церемонія відкриття змагань, а з понеділка, 27 липня, українці, разом зі своїми однолітками з усього континенту, розпочнуть боротьбу за нагороди престижного спортивного форуму. Нагадаємо, в XIII літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі братимуть участь 18 українських легкоатлетів.
 
За матеріалами НОК України

 

Попередня статтяУ Кіровограді боротимуться за путівки на чемпіонат світу!
Наступна статтяЛегкоатлетичний вік-енд. Національний рекорд Бутрима і перемоги в Чехії