Кубинка побила юніорський світовий рекорд Віри Ребрик

284

Кубинка Юленміс Агілар побіли юніорський світовий рекорд з метання списа. На Пан Американському юніорському чемпіонаті в Едмонтоні вона у першій спробі показала 63,86 м.
 
Попередній рекорд належав Вірі Ребрик і дорівнював 63,01 м. Його вона встановила 10 липня 2008 року в Бидгощі, виступаючи за Україну.
 
Агілар виконала чотири спроби, після чого вирішила припинити змагання. У другій з них їй вдалося відправити спис на 63,33 м, потім були заступ і 57,01 м.
 
«Коли спис полетів за 60-метрову позначку, розуміла, що буде високий результат. Але й подумати не могла, що це світовий рекорд», – зазначила Агілар після виступу.
 
***
 
Крім того в Едмонтоні 17-річна американка Вешті Каннінгем повторила найкраще досягнення в світі зі стрибків у висоту серед дівчат — 1,96 м. На цю висоту в даній віковій категорії також злітали Чермейн Гейл-Віверс з ПАР (1981 р.), українка Ольга Турчак (1984 р.) і австралійка Елеанор Паттерсон (2013 р.).
 
Наразі рекорд і найкраще досягнення мають пройти стандартну процедуру ратифікації.
За матеріалами IAAF
Фото: Oscar Munoz Baddila
Попередня статтяОлександр Коленко святкує ювілей!
Наступна статтяФЛАУ надала дозвіл на скорочення терміну карантину сімом легкоатлетам, які набули російського громадянства