ФЛАУ самостійно забезпечуватиме організацію та проведення змагань, зборів та участь збірних в міжнародних змаганнях

212
 
Уряд на своєму засіданні схвалив розроблену Мінмолодьспортом постанову про «Про проведення експерименту щодо залучення Міністерством молоді та спорту національних спортивних федерацій з окремих олімпійських видів спорту до організації і проведення спортивних заходів».
 
Таким чином, як зазначив Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, у відомстві приступили до чергового етапу практичної реалізації Дорожньої карти реформ у сфері фізичної культури та спорту.
 
В рамках експерименту – федерації самостійно забезпечуватимуть організацію та проведення спортивних змагань і тренувальних зборів, участь збірних України в міжнародних змаганнях. Вже не Мінмолодьспорт, а федерації-учасники експерименту затверджуватимуть кошториси заходів, списки учасників змагань, зборів, суддів, офіційних делегацій.
 
«Це європейський підхід, який дозволить зменшити бюрократичні процедури, більш активно залучити спортивну громадськість до розвитку видів спорту. Поділитися із громадянським суспільством повноваженнями. Адже жоден чиновник ніколи не стане експертом в усіх видах спорту. Що саме потрібно спортсменам та їх тренерам набагато краще знають ті, хто з ними безпосередньо працює», – зазначив Ігор Жданов.
 
Експеримент буде проводитися в період з 1 вересня 2015 р. по 31 грудня 2016 р. Наразі у ньому погодилися взяти участь Федерація баскетболу України, Федерація важкої атлетики, Федерація легкої атлетики, Федерація стрибків у воду.
 
«Ми створюватимемо закони та умови, а розвивати свої види спорту будуть федерації. Однак зросте відповідальність федерацій за спортивні результати та використання державних коштів. Ми будемо дуже пильно моніторити ситуацію та звертатися до правоохоронних органів в разі виявлення порушень», – пояснив Ігор Жданов.
 
Як повідомив Міністр, за підсумками експерименту буде підготовлено відповідні зміни до законодавства. Також наступного тижня планується урочисте підписання угод з федераціями про участь в експерименті.
 
За матеріалами Мінмолодьспорту.