Зі світу по нитці. Барбер, Влодарчик і змішаний забіг бар’єристів

323
Легкоатлетичні змагання на майданах просто неба завжди викликають інтерес у глядачів. Одні з таких, зі стрибків з жердиною, уже протягом десяти років відбуваються в Аахені (Німеччина). Рекордсменом за кількістю перемог тут є німець Бйорн Отто – у ного їх чотири. Йому належить і найкращий результат турніру – 2012 року він подолав 6,01 м, які до того ж стали національним рекордом Німеччини.

 
9 вересня 2015 року своє ім’я до списку переможців додав діючий чемпіон світу Шон Барбер з Канади. На очах 4500 глядачів він, як і німець Карло Пех, подолав 5,75 м, проте на відміну від господаря змагань витратив на це менше спроб. Третім став поляк Павел Войцеховскі (5,70 м). Змагання серед жінок виграла бельгійка Фанні Сметс (4,30 м).
 
Попереду у Барбера ще два турніри – фінал «Діамантової ліги» у Брюсселі (11 вересня) і Меморіал Каміли Сколімовської у Варшаві (13 вересня)
 
***
 
Рекордсменка світу з метання молоту, полька Аніта Влодарчик стала переможницею серії стартів IAAF  Hammer Challenge 2015. За підсумками виступів цього сезону вона набрала 235,28 очок, випередивши німкеню Бетті Гайдлер (222,28) і словачку Мартіну Грашнову (222,20).
 
На рахунку Влодарчик це вже третій поспіль виграш серії. До цього тричі перемагала Гайдлер. А цьогорічні 235,28 очок – найвища сума, яку набирали майстрині з метання молоту за всі роки існування «челленджу».
 
Атлетки, які ввійшли до топ-12 за підсумками серії, отримають грошові винагороди.
 
***
 
Перед початком основної програми фіналу «Діамантової ліги» у Брюсселі (11 вересня) організатори змагань влаштують змішаний забіг для бар’єристів. Чотири жінки долатимуть дистанцію 100 метрів з бар’єрами, чотири чоловіки – 110 метрів з бар’єрами. Між ними залишиться пустою п’ята доріжка.
 
Така ініціатива є продовженням схожого забігу на Flame Games, де жінки біжать «гладкі» 400 метрів, а чоловіки долають коло стадіоном з бар’єрами.
За матеріалами EMEnews
Попередня статтяЛюдмила Оляновська та Богдан Бондаренко – найкращі легкоатлети серпня в Україні!
Наступна статтяСвяткування Дня фізичної культури та спорту!