Ігор Гоцул: «Вдячний Харкову за увагу до спортсменів»

236
Днями президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул відвідав Харків, де взяв участь у низці заходів, присвячених Дню фізичної культури та спорту.
 
Пан Гоцул відвідав Олімпійський урок, який проводився в Харківській державній академії фізичної культури, головні спортивні об’єкти міста – спорткомплекси «Локомотив» імені Георгія Кірпи та «Динамо», взяв участь в урочистому вшановуванні найкращим спортсменів, тренерів та працівників фізичної культури області, які проводила Харківська облдержадміністрація. Окрім цього, відбулися зустрічі з керівництвом області – губернатором Ігорем Райніним, профільним заступником, начальником облспортуправління, а також спортивним і легкоатлетичним активами Харківщини, під час яких були обговорені перспективи розвитку спорту в Харківській області і легкої атлетики зокрема.
 
– Якщо брати легку атлетику, то я б відзначив декілька моментів, які були підняті під час цих зустрічей, – розповідає Ігор Гоцул. – Ми говорили про те, що Федерація легкої атлетики дуже зацікавлена в тому, щоб у Харківській області проводилися змагання. Є в цьому і зацікавленість області, і ми обсудили, що може і має бути зроблене, щоб ці заходи відбувалися. Приділили увагу майбутній Конференції ФЛАУ – що може бути змінене в Статуті Федерації, щоб хотіли бачити там представники Харківської області. Приділили увагу питанням підготовки до Олімпійських ігор-2016. У Харкові є декілька спортсменів, які є нашими олімпійськими надіями, і ми обсудили, як можемо скоординувати наші зусилля, щоб найкращим чином забезпечити їхню підготовку до Ріо. Говорили про труднощі, з якими зіштовхується легка атлетика в Харкові, і про те, чим ми можемо бути корисними в їх подоланні – де ми можемо допомогти з Києва, а де харків’яни мають розраховувати на свої сили та місцеву владу, оскільки далеко не усі питання вирішуються у столиці.
 
– Про які саме труднощі йшлося?
 
– Наприклад, є стадіон «Металіст», на якому місцеві атлети не можуть забезпечити тренувальний процес. Не має пристойних місць для тренувань метальників. Такого роду питання мають вирішуватися місцевою владою та Федерацією Харківської області. Ми можемо підказати як це робити, допомогти у вирішенні, але первинне – це їхня ініціатива. ФЛАУ буде супроводжувати, підставляти плече, але вона не може вирішувати ці питання за них.
 
– Як перший заступник Міністра молоді та спорту, ви взяли участь у нагородженні найкращих спортсменів та тренерів регіону. Чи були серед них легкоатлети?
 
– Звичайно, Харківська область дуже сильна своїми спортивними традиціями, і легка атлетика є одним з сильних і розвинених видів спорту в регіоні. На церемонії були, зокрема, наша спринтерка Наталія Погребняк, батько і тренер висотника Богдана Бондаренка – Віктор. Тут треба сказати про наступне: наші колеги з Харкова щодо проведення заходу, присвяченого Дню фізичної культури, показали приклад, на якому  рівні і як само потрібно проводити подібні заходи. Директор департаменту спорту Харківської адміністрації Віталій Кириленко до недавна був президентом, а зараз є почесним президентом Федерації легкої атлетики Харківської області, сам у минулому відомий легкоатлет. І він організував просто чудове, дуже гарне свято, яке відбувалося в одному з найкращих залів міста. Воно дало змогу усім представникам спорту відчути себе значимими, затребуваними, шанованими. Це також дуже важливо. Сьогодні в українському спорті не вистачає подібних сигналів уваги від влади: що спорт потрібний, що він є важливою частиною нашого життя. Коли проводяться такі заходи, коли губернатор особисто вручає відзнаки, коли він щирий у словах подяки – це багатого варте.
 
Фото прес-служби Харківської ОДА