НОК України прийняв запрошення МОКу щодо участі в Олімпійських іграх-2016

246
Сьогодні, 16 вересня, Національний Олімпійський комітет України дав офіційну згоду на участь українських спортсменів в 31-х літніх Олімпійських іграх, які наступного року пройдуть в Ріо-де-Жанейро.
 
Згідно Олімпійської Хартії, Міжнародний Олімпійський комітет напередодні чергових Ігор надсилає в НОКи усіх країн-членів МОК офіційні запрошення на участь в головних змаганнях чотириріччя. І ось надійшла черга відповісти на запрошення головної спортивної інституції планети відправити українську делегацію до Ріо-2016. Звісно, виконком НОК України одноголосно підтвердив участь нашої країни в цих змаганнях.
 
 
Після підписання документу президент НОК Сергій Бубка зауважив, що лише спільними зусиллями НОКу, Мінмолодьспорту та федерацій, вітчизняні атлети зможуть якісно підготуватися до Ріо. Зі свого боку НОК протягом цього олімпійського циклу вже виділив на підтримку федерацій з олімпійських видів спорту близько 58 мільйонів гривень, а також виплатив 10 мільйонів гривень у вигляді іменних стипендій спортсменам та тренерам.
 
Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов зазначив, що якісна підготовка до Ріо-2016 – це головний пріоритет у роботі Міністерства на найближчий час. У зв’язку з цим Мінмолодьспорту зробить все, щоб в держбюджеті на наступний рік були закладені усі необхідні кошти для повного фінансування олімпійців.
 
 
Також присутні члени виконкому НОК України прийняли рішення звернутися до перших осіб держави з наступними пропозиціями: забезпечити максимальне фінансування підготовки українських атлетів до Олімпійських ігор-2016; до завершення нинішнього олімпійського циклу не допустити реорганізації Мінмолодьспорту, аби не зірвати організацію підготовки збірної України до Ріо; у зв’язку з тим, що останнім часом зміна українськими атлетами громадянства набула ледь не систематичного характеру, держава має вжити усіх необхідних заходів задля запобігання цього у майбутньому та збереження спортивного генофонду країни.