Сергій Лебідь та Юлія Ігнатова – переможці «Львівської десятки-2015»

279
20 вересня у Львові відбулися традиційні всеукраїнські змагання «Львівська десятка», в рамках яких пройшов чемпіонат України з бігу по шосе на 10 км.
 
Як відзначив головний тренер збірної України з видів витривалості Юрій Андрущенко, організатори доклали чимало зусиль, щоб змагання пройшли на високому рівні. Зокрема, у чемпіонаті України взяло участь 56 атлетів, а якщо брати усі види програми, то учасників було близько двохсот. Єдине що – завадив сильний дощ. Через нього довелося навіть на 15 хвилин відкласти старт. Щойно злива вщухла, стаєри вирушили долати дистанцію. Погода взяла перепочинок десь на 40 хвилин, і цього було достатньо, щоб два п’ятикілометрових кола встигли подолати професіонали, а потім траса знову перетворилася на річку.
 
Перемогу на чемпіонаті України здобули у жінок – Юлія Ігнатова з Миколаївщини (34 хвилини 21 секунда), у чоловіків – 9-разовий чемпіон Європи з кросу Сергій Лебідь, який представляв Київську область (28.15).
 
Як зазначив Юрій Андрущенко, планувалося, що «Львівська десятка» буде етапом відбору на престижні міжнародні змагання з екідену (марафонська естафета), які у листопаді мала приймати Японія. Проте, нажаль, японські організатори повідомили, що цього року вони свій старт скасовують.