Іллічівськ, як приклад для наслідування

288
Днями представники збірної України з легкої атлетики в Іллічівську зустрілися з мером міста Валерієм Хмельнюком.
 
На скільки українських легкоатлетів вразив сам Іллічівськ – своєю доглянутістю, гостинністю, розвиненою інфраструктурою, так само вразив і сам міський голова. Президент ФЛАУ Ігор Гоцул, тренери збірної В`ячеслав Тиртишник та Ірина Ольховнікова, олімпійські чемпіони Віктор та Ольга Бризгіни, лідери світового багатоборства Олексій та Анна Касьянови зустрічалися з Валерієм Яковичем, аби подякувати за ті умови, які іллічівці створили нашим атлетам для якісних тренувань та підготовки до нового сезону. Проте пан Хмельнюк запевнив, що одним лише стадіоном «Шкільний», де проводить команда тренування, Іллічівськ обмежуватися не збирається. В найближчих планах – побудова в місті сучасного манежу, відкриття шкільних стадіонів з якісними легкоатлетичними доріжками в багатьох районних центрах і навіть у селах. Так, наприклад, вже 22 жовтня один з таких буде відкрито у селі Мала Долина.
 
Окрім цього, у місті з’являються велодоріжки, будуються кінно-спортивний клуб, тенісні корти. З міського бюджету виплачуються стипендії перспективним спортсменам, нараховуються надбавки до зарплатні провідним тренерам.
 
Президент ФЛАУ Ігор Гоцул подякував пану Хмельнюку за гостинність і зазначив, що Іллічівськ вже фактично став для української збірної рідним містом. Тут є не лише відмінний стадіон, але й взагалі створені усі умови для комфортних проживання та тренувань. Відзначив той факт, що у місті розуміють економічну та соціальну важливість перебування тут провідних вітчизняних атлетів, з яких місцеві дітлахи беруть приклад і самі залучаються до занять спортом.
 
 
Після спілкування з мером Іллічівська делегація ФЛАУ вирушила на стадіон «Шкільний», щоб особисто подякувати його директору Володимиру Чумелю за створені комфортні умови та чудовий догляд за стадіоном. Доречі, тренуватися на ньому мають змогу не лише легкоатлети національної збірної, вільний доступ на арену мають усі міські жителі, в тому числі тут проводяться шкільні заняття з фізкультури.
 
Також представники української Федерації взяли участь у почесній церемонії. У Приморському парку міста є алея з ялинками, які тут висаджують почесні гості Іллічівська. Відтепер у ньому є і «ялинка Федерації легкої атлетики України». Президент ФЛАУ відзначив, що подібний приклад треба взяти на озброєння, адже він дозволяє не лише залишити у місті пам`ять про перебування еліти української та світової легкої атлетики, але й таким чином залучитися до охорони навколишнього середовища.
 
 
Окрім цього Ігор Гоцул скористався можливістю поспілкуватися з членами української команди. Майже годину в готелі, де мешкає команда, йшла розмова про найважливіші питання сьогодення, які турбують легкоатлетичну спільноту України: фінансування легкої атлетики, побудова стадіонів, підготовка до Олімпійських ігор-2016.
 
Завершився день відвідуванням міського Палацу Культури та Мистецтв, де українські атлети та тренери ознайомилися з виставкою іллічівських художників, а також переглянули концерт художньої самодіяльності, який спеціально для нашої команди провели містяни.